ut med det - det er bedre^^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Et godt tips - Les den på engelsk !

Bortsett fra det, er dette tegneserieromanen som revolusjonerte mediet på 80-tallet. Intet mindre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, vet du hva...

Det er greit at den gjorde tegneserier interessant for et noe bredere publikum, men revolusjonerende kan det da ikke kalles.
Uten at det gjør serien noe mindre spennende for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, jeg er langt på vei med på den påstanden jeg. Om den ikke revolusjonerte mediet, så burde den kanskje ha gjort det. Den utgjør ihvertfall et vannskille. Alan Moore dekonstruerer superhelt genren, og viser samtidig at den kan brukes til å ta for seg "voksne" og infløkte temaer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grunnen til at serien Watchmen er så spesiell er flere ting. For det første så foretok Alan Moore som Morten sier en dekonstruksjon av hele superhelt-mytologien, som frem til da med god grunn kunne kalles selvhøytidelig og pompøs. Årsak nummer to var at man brakte inn virkeligheten inn en stadig sterkere grad, tenk kald krig og åtti-tallet, slik at superheltene fikk kjøtt og blod, det var ikke en fantasi-virkelighet, en eskapisme. Ved at superheltene fikk kjøtt og blod, ble de også revet ned fra sin uoppnåelige pidestall, og fikk menneskelige mangler (alkoholmisbruk, avvikende sexvaner, fascistiske holdninger etc)

Denne boka gjorde faktisk ikke tegnerier interessant for ett "bredere" publikum, men gjorde at mediet foretok ett kvantesprang i sin tilnærming til andre medier.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

What he said!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete Gjessing