Uten å si noe om Anne Brönte, og etter å ha lest ca 1/3 av boka, har jeg en følelse av at forfatteren må ha lest "Unge Werthers lidelser". Det betyr ikke at "The tenant of Wildfell Hall" er dårlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Langt fra en dårlig bok. Faktisk er den svært viktig for sin tid, da den tar opp temaer som på tiden den ble skrevet var svært sjokkerende. Boka er et oppgjør med datidens kvinnesyn, hvor kvinner ikke hadde noen form for rettigheter. Gifte kvinner hadde ingen rett på eiendom, og alt de hadde med seg inn i ekteskapet ble umiddelbart mannens. Og ettersom skillsmisse var ulovlig, amoralsk og umulig, var de også prisgitt mannen. Altså kunne de aldri forlate ektemannen for å bli selvstendig, uansett hvordan han behandlet dem, uten å begå lovbrudd. Et svært skandaløst tema som rystet det britiske samfunnet da den ukom, men som i dag anses som en av de virkelig store klassikerne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.