Sex, vold, råkkenroll. Litt for intern.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hva mener du med -litt for intern-?

Jeg opplevde boken (da spesielt delen hvor han flytter til datteren) som en brutal, men dessverre også realistisk, beskrivelse av dagens post-apartheid sør-afrika.

Jeg har hatt gleden av å fått oppholde meg i Sør-Afrika i en del mnd. Det er en flott land, med en flott befolkning - men de har store utfordringer - rasisme (begge veier), kriminalitet og avmakt. Synes boken fanger dette på en sterk måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nettopp det. Verket krever nok en del innsyn i samfunnsforholdene for at man skal få full utladning av spenningen i det. Jeg mangler det innsynet og således blir dette en "halvveis" roman for meg.

Som eksempel, siden alle rasehentydninger er implisitte (det er elegant, da), tolket jeg hele figurgalleriet som hvitt (naiv som jeg er), og historien ble deretter, ganske tam.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg har ikke inngående kjennskap til sør-afrika, men jeg hadde ingen problemer med å ta "rase"hentydningene i særlig stor grad. for eksempel. vanære er en tett roman, og krevende å lese, men uhyre interessant og rørende. og tankevekkende. en slags allegori/elegi over sør-afrika.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB