Jeg gav denne boken flere forsøk i tenårene, for jeg hadde notert meg at den var en big deal. Men jeg hadde aldri en sjangs, det gikk så fort i svingene at jeg ikke klarte å henge med. For ikke så lenge siden bestemte jeg meg for å gi den en ny sjangs, og denne gangen gikk det bedre. Jeg fant ut at jeg bare måtte la meg rive med og la meg føre avsted med Gibsons utilgjengelige sjargong. I lange strekk av teksten hadde jeg bare en vag teori om handlingen, men leste videre for å se om jeg hadde noe grep om den røde tråden i det hele tatt. Jeg synes bokens utilgjengelige intrikate form er nettopp det som gjør den til cyberpunk/sci-fi av beste klasse. Det er ingen forsøk på å forklare noe som helst for leseren, ingenting gjøres lett, og jeg satt igjen med en følelse av å ha mottatt et autentisk vitnesbyrd. Etter å ha lest boken måtte jeg lese et sammendrag på nett for å se om jeg hadde hatt rett i mine vage antagelser om handlingen; jeg hadde heldigvis ikke bommet så veldig mye.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Du setter ord på det jeg tenker. Jeg har måttet søke opp diverse fra boken. Språket forvirre meg til tider og det går som du sier kjapt i svingene. Jeg satser på at jeg får med meg handlingen.

Bør jeg lese de to neste på norsk? Jeg foretrekker å lese på engelsk om det er orginalspråket.

Hva er matrix ...microsofts...simstim fant jeg ut av og ja , endel ord og uttrykk som er ny for meg. Selv om jeg vil anse meg selv som en liten nerd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror du greit kan lese de to neste på engelsk, de er ikke like ubegripelige i formen. Og har du først lest Neuromancer vil mye være kjent. Have fun!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er godt mulig at du har rett. I rettferdighetens navn leste jeg "Count Zero" før "Neuromancer", noe som sikkert bidro til forvirringen. Nå skal jeg først lese "Mona Lisa Overdrive", og så lese det hele om igjen i riktig rekkefølge. Jeg har for øvrig begynt på "The Difference Engine", den liker jeg svært godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKirsten LundHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnita