Påskehelgen starter vel idag for de fleste, jeg tenker derfor det er naturlig å starte lesehelgen nå også. Da jeg var liten var huset fullt av gule duker, gule lys og gule påskekyllinger, påskeegg og vanlige egg var det selvfølgelig også. Etter at jeg flyttet ut har det vært lite påskepynt, men jeg håper hvertfall å få laget mammas kabaret, den fikk vi bare to ganger i året så det er tradisjon å ha til påske. Jeg hadde store planer om å lage både eggfri omelett og sukkerfritt godteri, det har ikke formen tillatt så jeg har bestemt meg for å skeie ut med marsipanpølser, gul brus og andre godsaker.

De siste årene har jeg også slengt meg på den erkenorske påsketradisjonen med skrekk og krim. Forrige påske leste jeg Edgar Allen Poe, det skal jeg gjøre i år og. Den gammelmodige grøssen synes jeg passer veldig bra i påsken. Det blir litt forskjellige noveller, men jeg gleder meg mest til "The Masque of The Red Death" og "The Tell-Tale Heart". Jeg fortsetter også med But I trusted You, sanne krim-historier fra virkeligheten, av Ann Rule. Om det blir en god leseperiode starter jeg også med Skje din vilje av Jørgen Gunnerud.
Om vi er så heldige å få sol i påsken så blir det skrekk på lydbok med The hound of the baskerville av Arthur Conan Doyle og The Horror at Red Hook av H. P. Lovecraft.

Har du noen påsketradisjoner som er viktig for dere?

God helg og god påske!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Det har ikke blitt så mye lesing denne påskeuka/helga, da jeg har vært på storbyferie i utlandet. Boka jeg holder på med og har lest denne uka er tradisjonen tro, krim. Jeg leser Denise Mina - Blodåkeren. Helt grei krim, men er nok ikke det beste jeg har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nokre dagar ut i helgi ser eg at påsken som vanleg vert travlare enn ein hadde tenkt, og bokbunken ikkje minkar. Kan ein kalla det ein tradisjon...? Men sjølv om det går seint framover kosar eg meg, med Blekkhjerte av Cornelia Funke på papir og Dracula av Bram Stoker på lydbok. Ikkje krim for min del altså, men spenning likevel.

Elles føl eg familien sine påsketradisjonar - gardsarbeid, vaska glashuset/lysthuset på traktorfrie (=raude) dagar og ein tur til sjøen med tanter og onklar og syskenbarn. Lite lesing når ein har slike syslar - ein får satsa på kvardagen i staden.

Ei god påske til dykk alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tull og vas som rekvisita
Eller er det meining bak?
Mesteren og Margarita
Lurer nok på same sak

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi startet påsken med omgangssyke vi, 4 av 5 nede for telling, så leseplanene mine ble litt annerledes. Hadde så store planer om å lese Sønnen av Jo Nesbø, hadde igrunn gledet meg skikkelig til det, men sånn som det er nå, så prøver jeg meg heller på Min elskede, min morder av Nicci French. Jeg er så redd for å ødelegge opplevelsen av Sønnen, så da sparer jeg den litt til. :)

God helg, og god påske! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ut som litt av en påske, god bedring til dere alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk takk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lee Child er påsketradisjon for meg. Han har jeg lest trofast i påsken siden jeg var 16-17 år. Denne påsken leser jeg Gjesten, igjen. Dette er vel fjerde gangen jeg leser denne boken. Jeg har i tillegg gått til innkjøpet av Uten svik av samme forfatter. Så nå gjelder jeg meg til resten av lesepåsken. Det blir bestandig ei spennende påske med Lee Child og Jack Reacher :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden sist har jeg fått meg valp, så jeg har hatt et par uker med lite lesing.
Begynte på Jostein Gaarder sin "sirkusdirektørens datter" på lydbok igår. Har ikke helt sansen ends, men ser den har fått så mye bra omtaler her inne, så får prøve litt til.
Eneste påsketradisjonen jeg har er å kjøpe meg og lese en ny krimbok, samt å spise fylte sjokoladeegg ;)
Årets påskebok er "Papirgutten" av Kristina Ohlsson. Denne har jeg gledet meg til lenge, så på formiddagen i dag gikk jeg en lang tur med voffsen og jeg har liggi på sofaen med han i armkroken og lest resten av dagen. Veldig kos og veldig godt å bare koble ut alt annet enn valpen og boka :)

God helg og god påske!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres veldig koselig ut :-) Hva slags rase er det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Koser oss masse!
Det er en labrador, den lyse typen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha sjekket Amazon.com's daglige kindle-deal ser det ut til at jeg må oppdatere.
Etter noen fantastiske timer i solen lastet jeg nettopp ned House of Bathory av Linda Lafferty. Historien er basert på ryktene om Elizabeth Báthory, kjent som "The Blood Countess", som levde på 1600-tallet i Ungarn/Sovakia og var kjent for å ha myrdet hundrevis av unge jenter. Perfekt påskegrøss så langt. Jeg kommer nok også til å se innom de andre bøkene, men dette ser ut til å bli hovedboken i helgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Påsken tilbringes hjemme hos mamma og pappa i år. Koselig med litt tid sammen med familien. I påsken er det tid for krim. Nå leser jeg Sønnen av Jo Nesbø. Har lest omtrent halve boka, og liker den ganske så godt. Hadde forventet at boka ville bli veldig lik bøkene om Harry Hole, men foreløpig synes jeg ikke det. Etter min mening er denne kanskje bedre.

God påske!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bra. Er egentlig ferdig med Harry Hole. Derfor veldig spent på denne...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ingen spesielle påsketradisjoner,men bare det å ha noen fridager,og slippe å tenke på å stå opp tidlig og komme seg på jobb:-),kose meg med fam og venner,litt god mat,og ikke minst bøker,fortsetter å lese Samuels Bjørks "Det henger en engel alene i skogen",som reserve har jeg Jussi Adler Olsen "Kvinnen i buret".God Påske!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Påskeferie fra og med idag. Det er flere år siden jeg leste krim, men siden det er påske og jeg fant "Satelittmenneskene" av Hans Olav Lahlum i nærbutikken med 50 kr coop-medlemsrabatt, kjøpte jeg den. En spennende historie, men ikke noe mer. Leser den ferdig i morgen, og skal så fortsette lesingen av Hamsuns "Rosa". "Pan" er vårlektyre, så den leser jeg sakte de nærmeste dagene / ukene. Hvert kapittel er jo et dikt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvert år er vi på hytte på Verdens ende. Vi har besøk av barn og barnebarn. Jeg leser mye krim i påsken. Akkurat nå leser jeg : Jeg kan se i mørket av Karin Fossum. Hvis jeg får tid skal jeg lese : Av jord er du kommet. Chris Tvedt er ukjent for meg, så det blir et nytt og spennende bekjentskap. Her er det fint vær å være inne og lese i.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden du er på de trakter, kan kanskje denne kosekrimmen være aktuell. Handlingen er lagt til den fiktive øya Ankerholmen i Tønsbergfjorden - satt sammen av elementer fra tre øyer der omkring. Boplikt er et stikkord! Velskrevet og humoristisk og absolutt ikke til å miste nattesøvnen av :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest ferdig Sønnen. Den begynte bra og jeg var veldig begeistret til jeg hadde lest omtrent to tredeler. Terningen havnet til sist bare på en firer. Kanskje jeg hadde for store forventninger?
Krim får være krim, nå begynner jeg på Adam og Eva av Paasilinna.

God påske til alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I likhet med Monica blir det Denne flammende verden på meg! Lurer også på om jeg skal lese Svik 1938 - jeg har forstått at denne er verdt å få med seg. I tillegg ligger Høye hæler og venter - fra luksusskobutikk i New York.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det gjelder påsketradisjoner, reiste jeg på fjellet noen år. Nå blir det imidlertid hjemmepåske på meg.

Leste ferdig den fantastiske romanen Stoner av John Williams i dag, og den var så bra at jeg føler for å fordøye den en dag eller to før jeg begynner på noe nytt. Men når det er sagt, holder jeg jo på med flere bøker :-)

Jeg leser dikt, nærmere bestemt Øivind Hånes’ Desibel spirit. På e-bok skal jeg lese videre i Siri Hustvedts Denne flammende verden, og på lydbok har jeg så vidt begynt på De usynlige av Roy Jacobsen.

Ønsker alle en riktig god påske!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skal lese ut Helene Uris bok Rydde ut. Jeg har også tatt fram Edgar Allen Poes sine gode grøssere. Han er en av de beste i den kategorien. Ellers slenger det noen gule kyllinger og duker her i huset også,feirer absolutt Påske,den viktigste høytiden for meg.
Ønsker alle en god Påske.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Siden Sarpborg bibliotek har stengt nesten hele April, så har jeg skjeiet helt ut og har lånt 57 bøker på 4 forskjellige bibliotek, og jeg som skulle lese flere av mine egne bøker! Har 14 igjen av de jeg lånte før Sarpsborg stengte, 25 på Fredrikstad og skal hente 2 til etter påske, 10 på Halden og 8 på Moss.

Først og fremst leser jeg videre på de 3 jeg har igjen av Lokalhistorisk veiviser, Halden og Aremark, Glommastien og Indre Østfold. Har også tenkt å komme igang med Nord i taakeheimen - Utforskningen av jordens nordlige strøk i tidlige tider av Fridtjof Nansen fra 1911 som jeg fant på Sarpsborg bib, og Handbags - What Every Woman Should Know og til sist litt krim, Det femte bud - et herregårdsmysterium. Jeg kommer tilbake hvis jeg leser noe mere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du må være veldig god på organisering! Må si jeg er mektig imponert om du klarer å holde styr på både bibliotek, bøker og leveringsfrister, i tillegg til at du rekker å lese de.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har låneslippene liggende på nattbordet og merker av i kalenderen min når de forfaller, og har alle samlet på et sted, men det er ikke alltid jeg rekker å lese dem ferdig til første forfall, noen blir fornyet opp til det maksimale 3 ggr og jeg har fortsatt ikke lest dem. Da er det bare å låne dem på nytt enten på et annet bibliotek eller jeg låner dem igjen senere der jeg lånte dem først. Særlig når jeg leser fagbøker med litteraturlister finner jeg rett som det er noen fler til ønskelista mi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi feirer ikke påske, men vi skal ut og reise :) Til Dublin :) Jeg synes bare det er koselig med litt ferie, selv om vi ikke feirer påske :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God tur! Det er nok ikke mange som feirer påske som den først var ment, men jeg tror de fleste koser seg med fridager :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini