Omtale av serien Storgårdsfolk:
Det første som slår meg er hvor velskrevet og detaljert den er. Man blir godt kjent med Johanna allerede i første bok. Karakterer og miljø er velskrevet, tydelig at dette vet forfatteren mye om. Den gir en billedlig beskrivelse slik at jeg føler at jeg er flue på veggen på Store Guldberg. Det rike språket er noe som skiller den ut. Også blir jeg fascinert over hvor ekte karakterene er på både godt og vondt. Her er det ingen dydsmønstre, men med feil og mangler som mennesket er.

Utover i serien får man med seg hvor behendig forfatteren skifter mellom miljøer og en stor karakterliste. En nytelse å lese, hvor hver bok er spennende. Men det som er finest med denne serien om man ser bort fra selve historien, er tematikken. Her er man innom viktige emner som politikk, homofili, voldtekt, mishandling, pedofili, kvinnesyn, livssyn, hverdagsgleder og sorg.

Nå er siste ord lest, og det er med sorg at jeg legger bok 60 i bokhylla. Hva skjer videre på Store Guldberg? Alle spørsmål er blitt besvart, og jeg er lykkelig over slutten den fikk. Men skulle så gjerne vært flue på veggen litt til... Alt har en ende og det har denne serien også. Nå kan bare vente i spenning på neste serie fra Eva Stensrud :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er så enig i det du skriver. Dette er virkelig en velskrevet serie som tar opp mange viktige temaer. Jeg synes det var fint at forfatteren har brukt denne siste boka til å gi serien en ordentlig avslutning. Alle løse tråder er nøstet opp, og jeg har troen på at det vil gå godt med alle menneskene vi har blitt kjent med gjennom disse 60 bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bente NogvaMarie HolterChristoffer SmedaasLeseberta_23Ingeborg GHilde H HelsethJohn LarsenKirsten LundPiippokattamgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsensomniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine Pedersen