Ja, har sterkt inntrykk av det ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Ja det er han nok, Knausgård har oppgitt ham som inspirasjonsskilde flere ganger feks. Proust er jo ellers en man ofte nevner i samme åndedrag som Joyce og Virginia Woolf, og som var veldig viktige innefor den modernistiske litteraturen på 20-tallet. Dag Solstad har for øvrig skrevet en artikkel om hvordan han alltid stopper opp på samme side i Ulysses av Joyce (tror det var s.70) mens han har lest På sporet av den tapte tid mange ganger. Det er herlig lesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da tente jeg på inspirasjon herfra og har vært ganske oppslukt av Marcel Proust en stund, dvs. mest om og rundt han. Prøver å "blogge han litt" mens jeg orienterer meg. Mest for min egen del, liksom for å sette ting på plass; skjønner jo at en blogg om Proust blir såpass spesiell at den ikke tiltrekker seg mange lesere; så det blir jo mest en ego-trip...en nokså LANG en ser det ut til også:

Proust-blogg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så herlig at du har tatt av på Proust. Og en egen Proust-blogg er jo helt fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo mest for å utvide egen horisont litt da, tror ikke det er så mange som er interessert i en så spesiell leseblogg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal du ikke si, godt mulig at mange foretrekker en bloggvariant i stedet for en tung akademisk utgreiing. Men det viktigst er jo at du får noe igjen for det selv. Så kjør på ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glemte at jeg har jo lest den første boken hos Proust (lenge siden), og har et par bøker om han. James Joyce er jeg mer familiar med, og Virginia Woolf også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol