En helt grei bok å lese når man trenger å komme igang med lesingen igjen etter en lang tørkeperiode, eller etter å ha lest noe tungt. Innholdsmessig og stilmessig tilhører den "romantisk komedie"-sjangeren med dens forutsigbarhet. Noen stemninger og følelser sitter likevel igjen i meg og det er vel dette, sammen med den sjangertro lettlestheten, som gjør at jeg gir den fire. Dessuten er den spennende innimellom.

Er ellers enig med deg, Hilda! Og mine forventninger var ikke høye.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Her er jeg helt enig med deg. en kjempefin bok til dem som ikke har "orket" bøker på en stund. Jeg har gitt dem i gaver til to av mine venninner som har slit med det problemet, og for dem var jo boka helt fantastisk, boka ble slukt og de ble oppslukt i andre bøker etterpå!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan også anbefales ung ungdom som etterhvert ønsker seg over på voksenlitteratur. Boka har et tema som mange unge er opptatt av, og den har passe doser med kjærlighet, empati og drama :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei! Tusen hjertelig takk for tips, dette satt jeg stooor pris på!! Jeg har lest den og min eldste datter! Sterk historie, veldig viktig tema, men personlig synes jeg at boka ble litt langtekkelig og forutsigbar. Men du har helt rett at "assistert dødshjelp" er et tema som mange av de unge er opptatt av, min eldste datter er ihvertfall. Hun er også veldig opptatt av det om det er rett til å gi liv til et menneske når man vet vedkommende kommer til å få et uverdig liv. Jeg har nok andre oppfatninger. Men slik som utviklingen går framover med nedleggelser av den ene helseinstitusjonen etter den andre, så tror jeg nok at også staten går inn for " assistert dødshjelp" i Norge også. De driver jo med det, bare i det skjulte, min mor feks døde av overdose av morfin, hun hadde kreft. Så aktivt dødshjelp finnes i Norge, men på en mindre verdig måte.
Hun minste datteren min hadde jeg ikke fått til å lese den tjukke boka til ennå, noen år til, så blir den vel "slukt";-)
Har du forresten lest " Den ene pluss en" av samme forfatter? I såfall anbefaler jeg den, begynte en smule tregt, men så ble det action, også en rørende og dramatisk og empatisk bok!
Ha en kjempefin dag, og takk nok engang, du vet ikke hvor mye dette betydde for meg:-)
Mvh Mariann

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, igjen!
Ja, det er et veldig alvorlig tema, med mange lag av alvor. Jeg er heldig som ikke har trengt å ta stilling til disse spørsmålene personlig (bank i bordet), og jeg kan bare prøve å forestille meg hvor vanskelig det må være.
Min ene ungdom i huset leste boka etter min anbefaling, og det førte til mange gode samtaler i etterkant.
Bøker kan i grunnen føre til mange gode stunder, ikke bare for egen lesegledes skyld, men også som en innfallsvinkel til å snakke om de vanskelige temaene.
Jeg leste "Den ene pluss en" også. Forfatteren har definitivt funnet en nøkkel til å skape gode historier :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen ja;-) Ja, det må være vanskelig å ta det standpunktet. Jeg kan si det nå at jeg kunne tatt det valget, men hvis jeg plutselig kom i den situasjonen så spørs det om jeg ikke hadde klamret meg fast til livet så lenge som mulig.
Vet du om det bare er de to bøkene av den forfatteren? Jeg liker den typen litteratur, hverdagslig, samtidig som det er en underliggende moral i bøkene. Og de er rørende, det samme er det at du sender meg en kommentar, du aner ikke hvor mye det betyr, tusen takk!
Mvh Mariann

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med dere.. Fått så mye bra omtale og blitt så bestselger. Kjøpte den på tilbud.. Syns den var helt grei, men ikke noe spesiell.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete Gjessing