Mari Boine får en uforbeholden sekser fra meg. Boka om henne, derimot, går ikke helt til topps, selv om den er både interessant og engasjerende. I et lettlest og godt språk forteller forfatteren minst like mye om samisk historie som om mennesket og artisten Mari Boine. Helt på sin plass i ei slik bok, naturligvis - de to utviklingslinjene henger tett sammen. Men det blir for mye. Tonstad tværer ut stoffet og gjentar seg sjøl såpass mye utover i boka at jeg faktisk ble litt lei av det. Samehistorien er rystende godt dokumentert, men av og til blir det litt for detaljert.

Alt i alt ei lesverdig bok, ikke minst fordi den gir oss en påminnelse om at samefolket er noe langt mer enn reingjetere på vidda. Forfatteren har også tatt med flere av Mari Boines tekster, gjengitt på både nordsamisk og norsk. (Skulle ønske jeg kunne samisk!)
Terningkast fire.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt Tøsdal