Ja, mange innfallsvinkler, men jeg er over bevist om at voldelige PC-spill og filmer er mye farligere for unge sarte sjeler enn bøker. Ikke sikkert engang at det behøver å være unge, sarte sjeler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Tja, tror ikke bøker, (dvs krimbøker), bidrar til mer vold i samfunnet. Ei heller pc-spill eller tv serier. Jeg tror nok at vi finner de fleste årsakene i samfunnet selv, virkeligheten er mye værre enn noe en forfatter klarer å koke i hop. Stort sett i alle fall.

At det skrevne ord har påvirkning på sammfunnet og enkeltmennesker, er likevel absolutt riktig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...men jeg lurer nå på innimellom hva som tigger enkelte mennesker og som får dem til og "snappe"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarer vi å finne ut av det så tror jeg vi blir veldig, veldig rike. De fleste av oss opplever vel fra tid til annen å klikke, enten det er junior som for nte gang nekter å gå på badet å ta på seg pysjen. Derfra til å begå massemord er det likevel ganske langt og veldig mange faktorer spiller inn... En veloverveid, planlagt handling om enn aldri så villfaren er noe helt annet enn en psykotisk mann med kniv. De klikker forsåvidt begge, men på veldig forskjellig vis - såvidt jeg kan bedømme og jeg er ikke utdannet i den rettning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er noe forskere har forsket på i mange tiår uten å egentlig finne X-faktoren. Arv (gener) og miljø (bl.a. misbruk og voldelighet i oppveksten), hjerneskader og rus er noe av det som spiller inn. Personlig tror jeg de fleste av oss kan "snappe" om vi befinner oss i en situasjon der vi blir presset. Her snakker jeg selvfølgelig om ekstreme situasjoner, ikke en stresset hverdag. Om du snakker om massemordere eller såkalt "spree-killings" så tror jeg dette er mye mer komplisert enn påvirkning fra voldelige filmer, bøker eller spill.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er sikkert Nattsvermeren, filmen du henviser til. Joda, en riktig så spennende film, men jeg likte boka bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Nattsvermeren", tenker jeg den heter, tenker også at siden du fortsatt har filmen liggende, så har du noe til gode. Fantastiske skuespillerprestasjoner, sikkert Oscar-statuetter for hva jeg husker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Jarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer Smedaas