Hvis kjell k lager en tråd for hver prioriterte bok, så kan vi kanskje stemme som vi vil, som Jostein er inne på, men det blir ikke mulig å gi hver bok mer enn en stemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det skjønner jeg, men jeg tenker at det kan være greit med noen retningslinjer. Om vi ønsker å kunne stemme på flere eller om det holder med 1-2? For min del har det ikke så mye å si, men dette er noe jeg gjerne vil ha avklart før stemmingen. Jeg synes det blir feil om en tror man bare kan stemme på en bok, mens andre stemmer på alle de kunne tenke seg å lese. Det samme med om man skal stemme på eget forslag eller ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I grunnen kan en deltaker stemme på så mange bøker hun / han vil, men hver enkelt kan gi bare én stemme til hver bok (og evt. slette stemmen før tidsfristen).

"stemmer på alle de kunne tenke seg å lese."
Først og fremst bør man stemme på den ene boken man har mest lyst til å lese nå. Og det behøver ikke å være den boken man har gitt førsteprioritet under forslagsstillingen. Jeg for min del har fattet interesse for flere bøker som andre har foreslått.

Dersom det er en annen bok / andre bøker dere kan tenke dere å lese, er det mulig å endre stemmene (slette stjerner, gi stjerne til andre bøker) underveis.
Det vil gi en taktisk stemmegivning, og kan bli spennende å følge med på, men det er nok best å la være å stemme på en bok man ikke har lyst til å lese.

PS.
Det er fortsatt lov å reklamere for en bok (drive valgkamp). Også under avstemmingen.
Da må det evt. gjøres i denne tråden, og ikke i den nye tråden som kommer imorgen.
Den nye tråden skal kun brukes til avstemming. Ikke kommentarer og diskusjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det blir helt naturlig å stemme på eget forslag. Og for mitt vedkommende kunne vi greid oss med den ene stemmen, som vi også hadde når vi stemte over Middlemarch.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg i at det gikk greit forrige gang, men det tror jeg skyldes at det ganske tidlig var én bok som skilte seg ut.

I grunnen er det litt merkelig. Da kunne vi foreslå bøker fra hele verdenslitteraturen og fra alle tidsperioder. Likevel var det mange som foreslo samme bok slik at det ble ganske enkelt å finne de bøkene som skulle være med videre i avstemmingen.

Denne gangen har vi en snevrere kategori. Flere bøker er foreslått, og det er ingen av deltakerne som har samme bok som 1.-prioritet. Ganske få bøker er foreslått av mer enn én person.

Siden vi er kommet så nær avstemmingen, får vi prøve ut den nye metoden denne gangen, og håpe på det beste.

Som sagt:
"I min alder har jeg ikke tid til å lese alle de gode bøkene, så nå leser jeg bare de beste."
En lesesirkel vil sikkert være til hjelp for å finne noen av de bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RandiStian AxdalLailaDolly DuckTor Arne DahlmarithcsomniferumTrude JensenAnne-Stine Ruud HusevågVegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeHarald KBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir Sundet