Hei,
jeg glemte å sette en tidsfrist for å komme med forslag.

Se hovedinnlegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Mine forslag er:

  1. Sofi OksanenDa duene forsvant (utg 2012) Handlingen er lagt til Estland og foregår under andre verdenskrig. Oksanen er finsk med estisk mor, født i 1977 og vinner av Nordisk Råds Litteraturpris m.fl

  2. Väinö Linna . Ukjent soldat. (utg. 1954) Boka handler om jegerkapteinen Kaarna, studenten Kariluoto og torpersønnen Ville Koskela, og er en naken og utilslørt krigsskildring, en bitende beretning full av galgenhumor og jordnær realisme. Romanen foranlediget den mest intense litteraturdebatten i Finlands historie, og slo alle finske opplagsrekorder. Den er oversatt til flere språk, og er blitt tolket som et epos mot krigens meningsløshet. Linna fikk NRL i 1964.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ukjent soldat var ett av mine forslag i forrige omgang - da som "klassiker". Det var kanskje derfor den ikke dukket opp i hodet mitt denne gangen. Et godt forslag er det i alle fall.

For øvrig er jeg enig med Karin når det gjelder Thomsen: Hysterisk morsom til tider, men kanskje ikke helt egnet som diskusjonsobjekt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det tror jeg også at det er. Begynte på den en gang, men fikk aldri fullført. Har veldig lyst til å lese den og med drahjelp fra andre. Oksanen er også en veldig god forfatter synes jeg og hun engasjerer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke sikker på om Klokken i Makedonia egner seg i en lesesirkel her, føler den kommer i kategorien lett underholdning, (men en skal aldri si aldri)
Men du verden, det er ei forrykende humoristisk bok da, og som mange kvinner får et forhold til, og det er også de som liker den best, tror jeg. Skulle ønske jeg hadde den ulest, for gullkornene står i kø og latteren sitter løst, i allefall gjorde den det hos meg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå gjorde du meg såpass nysgjerrig på Klokken i Makedonien at jeg sporenstreks lastet den ned som E-bok :-)

Takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kan du lese flere kommentarer om Klokken i Makedonia Det er synd at ikke alle kommentarene legger seg sammen om den samme boka. Det er synes jeg er en stor svakhet i systemet, og som burde ordnes opp i.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med deg i at alle tråder og kommentarer om en bok burde kunne ”samles” på ett sted, eventuelt at alle utgaver av en bok lå sammen på én side. Men det er kanskje vanskelig å få til, rent praktisk og teknisk.

Ellers var det overveldende mange positive kommentarer om Klokken i Makedonia. Gleder meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da trekker jeg den :-) Hadde på følelsen at det kunne være slik. Jeg skal definitivt lese den en gang, kanskje på stranda i sommer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ypperlig strandlektyre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn en ny en da, så har vi flere å velge mellom :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikte