Som vanlig alt for mye å velge i, men her er mine forslag, i prioritert rekkefølge:

  1. Renhetens pris (Bergljot Hobæk Haff, Norge 1992)
    Haff er en av de mest produktive norske forfatterne i etterkrigstida og har fått strålende kritikker for mange av utgivelsene sine, blant annet denne. Setting: Spania under inkvisisjonen.
  2. Varulven (Aksel Sandemose, Norge 1958)
    Forfatteren trenger ingen nærmere presentasjon. Dette er boka bak Cornelis Vreeswijks Felicias svenska suite.
  3. Der vi engang gikk (Kjell Westö, Finland 2006)
    Kritikerrost, finlandssvensk, med utgangspunkt i det Helsingfors som engang var, Finlands turbulente historie, og fram til dagens finske samfunn.
  4. Skimmer (Göran Tunström, Sverige 1996)
    En av mine yndlingsforfattere. Hentet mye av stoffet sitt fra barndomstraktene i Sunne, men denne boka har handling fra Island.
  5. Profetene i Evighetsfjorden (Kim Leine, Danmark 2012)
    Rykende fersk vinner av Nordisk Råds litteraturpris, norsk/dansk forfatter som skildrer det danske "herrefolkets" regime på Grønland fra slutten av 1700-tallet.
Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Interessant.

Jeg har tre av bøkene (Bokklubb-bøker) i hylla: Nr. 1, 2 og 4. Har lest alle tre for flere år siden, og om jeg husker rett, var "Renhetens pris" den som falt mest i smak.

Aksel Sandemose har jeg lest en god del av tidligere, bl.a. "Varulven". God bok.

Bok nr. 5 har jeg som e-bok på nettbrett. Begynte på den for noen måneder siden, men kom ikke særlig langt da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ingenting imot å lese om igjen bøker jeg har lest før. Tvert imot: Synes jeg det samme om boka som før? Finner jeg nye sider som jeg ikke oppdaget første gangen? Det interessante ved samlesing er jo å få nye vinklinger og innspill.

(Jeg har faktisk lest alle fem - de fire første for leeenge siden, den siste nokså nylig, men i en lesesituasjon som ikke var gunstig mht. konsentrasjon og fordypning).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikte