Det er fleire, meg sjølv inkludert, som har kommentert at prisnivået på salget ikkje er imponerende lavt. Det er sjølvsagt stor spreiing frå bok til bok, og det vil også vere slik at det nokon vil oppfatte som eit godt tilbod vil andre oppfatte som overprising i mammut-samanheng.

For å få talfesta kor bra salet eigentleg er, eller ikkje er, har eg reikna ut rabatten for kvar enkelt av dei 803 bøkene i katalogen (Jaudå, eg er nok ein nerd). Rabatten spriker frå 25% til 88%, og gjennomsnittleg rabatt for alle dei 803 bøkene er ganske nøyaktig 60%.

Eg har stilt opp eit stolpediagram som viser korleis bøkene fordeler seg på dei ulike gradene av rabattar.

skriv bildebeskrivelse her

Desse rabattane er beregna ut frå ein veiledende pris. Eg har ikkje gått etter korleis denne veiledende prisen er reikna ut, men eg meiner det er ganske strenge reglar for dette og eg gjeng ut frå at dei prisane som er opppgitt er i henhold til dette. Likevel er det ikkje særleg vanskeleg å finne ordinær-prisa bøker til lavare pris enn veiledende det året boka blir gitt ut. Eg meiner ein må sjå mammut-rabatten i forhold til lavaste ordinær-pris, ikkje veiledende pris, for å få eit fullgodt bilete av kor godt mammut-tilbodet eigengleg er.

Det er ei bortimot umogleg oppgåve for meg å finne fram til lavaste ordinær-pris på desse 803 bøkene. Derfor har eg gjort den enkle antagelsen at alle bøker som der dyrare enn 150 kroner er mogleg å få kjøpt 50 kroner billigare enn veiledende pris dersom ein leiter etter det beste tilbodet i nettbutikkar. (her overestimerer eg nok rabatten for billige bøker, eg vil tru eg treff ganske bra for bøker i prisområdet 300-500 kroner, og underestimerer sikkert for dyrare bøker). For bøker med veil. pris på 150 kroner eller lavare har eg sett bort ifrå ein slik prisjustering.

Då finn eg at den reelle rabatten spriker frå 0% til 86%, og at gjennomsnittleg rabatt er på knapt 53%. Stolpediagram for denne reikneøvinga er gjengitt nedanfor.

skriv bildebeskrivelse her

Når då den reelle Mammut rabatten er i gjennomsnitt på rundt halv pris av fullpris, meiner eg det er grunn for bokhandler- og forleggar-foreninga å vurdere om ikkje prisane må senkast noko meir til neste år dersom Mammut-salet skal framstå som den fremste sjansen til å gjere eit bokkupp i løpet av året.

Godt sagt! (25) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Ingenting annet å si enn WOW!! (positivt ment, dersom det skulle være noen tvil)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det lov å spørre hva du jobber med? Om det ikke er tall så blir jeg veldig overrasket..

Det her synes jeg er interessant. Prisene var nok bra da mammut var hovedsalget, men nå blir vi bombardert med salg året rundt og da tenker jeg man må steppe opp.
En av de som er bedre på salg synes jeg er bokklubben.no. Der finner man ofte innbundne bøker til 50, 79 og 129, da blir ikke halv pris så spesielt lenger. Og du kan regne med at når de oppgir salgsprosenten så tar de utgangspunkt i veiledende pris, ikke reel før-pris. Litt som forskjellige elektro-kjeder der prisen på mystisk vis går opp uken før salget, for så bli satt ned igjen tilsvarende.

Takk for all jobben du har lagt ned i dette, jeg skulle ønske jeg var like nerd som du er!
Regner med at du skjønner det er et kompliment, det er hvertfall ment som det :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Komplimentet er tatt. Eg skal innrømme at slik som OL-sendinga utvikla seg i går så vart det meir interessant å skrive inn bokprisar i reikneark enn å følge med på bortsmurte medaljehåp.

Ang jobb så har eg teknisk utdanning, og ei stilling som er i tråd med dette. Men eg trur nok eg hadde hatt moro av å tumle med tal uansett kva slags utdanning eller jobb eg hadde hatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tror det var flere som fant andre ting å holde på med under stafetten, både i går og i dag. Jeg fant fram boken ved siden av. Et lyspunkt var gullet på Super-G i dag, og jeg kan ikke tenke meg en idrettsutøver som fortjener det mer enn Jansrud.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veit du, Jostein, eg er imponert
av nokre av innlegga du har levert!
I tillegg til "ukentlig" helgelyrikk,
så trår du til med rabattstatistikk!
:-D
God lesehelg, iallfall!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg bøyer meg i støvet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Jammen har du gått grundig til verks! Jeg er litt tall-nerd selv, og bidrar gjerne med noen tilleggsopplysninger; den laveste prisen i utgivelsesåret er veiledende minus 12,5 %. 1. Mai året etter utgivelsesåret er det fritt frem for å prise og rabattere som man vil. På en del bøker blir da også den veiledende prisen satt ned. Hvis du kommer frem til at noen Mammut-bøker selges uten ekstra rabatt, skyldes det trolig det siste forholdet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre