Denne helgen blir nok viet til Stallo av Stefan Spjut. Hittil bare på side 58, men den virker veldig bra. Mange likhetstrekk med Ajvide Lindqvist (usikker på stavingen). Det overnaturlige trer inn i en helt vanlig svensk landsens hverdag. Når et eldre par har hatt besøk av skrømt som har rasert gården om natten, er fokus hvordan de skal få snudd bilen igjen, hvordan stropper skal festes, og om sidespeilet vil ødelegges hvis de bruker traktoren. Artig annerledes roman - hittil!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ble litt nysgjerrig på Stallo etter å ha hørt bl.a Bjørn Gabrielsen (journalist med integritet og sans for kvalitet som byr på litt andre synsvinkler enn mange) snakke om den i Bok i P2.
Nå skal det sies at noe av innholdet i Stallo virker å være et godt stykke utenfor mitt interessefelt (troll som dukker opp, osv). Så det skal noe til for at jeg prøver å lese den.

Hører gjerne mer om hva du synes!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest et par hundre sider nå - denne boka må ikke avskrives fordi om den handler om troll! Hvis man tolererer overnaturlig a la Murakami, så er denne "innafor" og vel så det.... Perspektivet er som nevnt over det ordinære og dagligdagse, og personene må forholde seg til et eller annet - som ikke helt kan kategoriseres, men som påvirker hverdagen deres. God spenningskurve, rike skildringer, fenger med en gang - dette er en av de interessante 2014-titlene hittil for folk som liker å følge med, synes nok jeg. Vil ikke si så mye om handlingen, for relasjoner og sammenhenger avdekkes gradvis i boka. Og som det blir sagt under - kjøper man den på svensk, er den nesten gratis :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Overnaturlig - type ånder & engler og science fiction interesserer meg ikke (selv om enkelte dystopier kan det). Murakami har jeg derimot sans for! I følge det du skriver, så er kanskje Stallo noe for meg likevel :-) Kan hende titte jeg mer på den etter hvert :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal bestille meg den på den svenske bokrean på AdLibris, koster bare kr 59 i sv utg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane