Dette er en helt spesiell roman. Stillferdig og uhyggelig, stadig mer filosofisk og åndelig - og samtidig med scener av voldsestetikk a la Quentin Tarrantino - i japansk drakt. Denne vil jeg nok gjerne diskutere med noen. Trenger å fordøyes.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Hm. Jeg kan rett og slett ikke forstå hvorfor denne boka får flest 4'ere. Det er jo en virkelig god bok! Ekkel riktignok, men noe helt utenom det vanlige.

Jeg må av og til la det gå litt tid før jeg kan trille terning - for å kjenne på hvilken følelse jeg sitter igjen med, når det har gått litt tid. I misosuppen vurderer jeg å oppgradere til en 6'er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste In the Miso Soup på Kindle i desember/januar og den var kjapp-/lett-lest, spennende og ga lyst til å lese mer av samme forfatter (har snakket litt om det på andre tråder - bl. a. om enkelte assosiasjoner til Tarantino, ja).

Ryu Murakami er god på å mane frem uhygge og undring hos leseren. Egner seg ikke for de aller mest fintfølende da en del språk og beskrivelser (sex og vold) er noe grovt og makabert. Men det blir likevel ikke billig (selv om noe av det kan være ekkelt). Alt er der for å gi oss en annerledes psykologisk (horror-) thiller og forteller oss en underlig histroie i Tokyo for et par tiår siden.

Innimellom presenter forfatteren interessante små-filosofiske, sosiologiske og psykologiske betraktninger over det japanske samfunn og folk. Disse betraktningene innebærer en del kritikk av japansk væremåte og holdninger - sett i lys av vestlig kultur. Leste et par steder at noen mener noen av holdningene han beskriver i Japan begynner å bli litt daterte nå. Men der er nok mye av aktualitet ennå som informerer leseren om enkelte særegenheter i Japan versus Vesten. Uansett er disse små-filosofiske pasasjene noe uvanlig innen thriller-sjangeren - noe som gjør også det interessant i seg selv.

Anbefales! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha lest kommentaren din - og en anmeldelse i Aftenposten i dag, ble jeg såpass nysgjerrig at jeg prompte lastet ned I misosuppen som E-bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha skrevet ned noen av mine betraktninger tideligere på tråden, så leste jeg nå denne anmeldelsen med stor interesse. - Takk for at du la den ut! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er andre gangen på kort tid at eg les noko om denne boka, og eg har blitt nyfiken på den. Vil du seie at den sjangermessig fell utanfor krim/spenning?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Jostein! Dette er ikke krim, men den har noe thriller-aktig over seg. Så kanskje en psykologisk-kulturell skrekk-roman? Forlaget omtaler den som "American psycho i Tokyo". Jeg synes Tarantino er en bedre referanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan lese noen betraktninger fra meg lenger oppe på tråden (og på noen ande tråder jeg ikke vet hvor er).
:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol