For oss som leser Middlemarch så er jo lesehelgen planlagt :) Det leses i så pass tempo at det ikke blir mye tid til andre bøker. Derfor passer det utmerket at jeg har liggende fremme Den store Lyrikk boken, med norske dikt gjennom tidene og Perler i prosa som er en samling med norske noveller.
Det er godt å ta litt pause fra Middlemarch og lese litt dikt og noveller.
Jeg er veldig glad i sport så det blir noen timer med OL i løpet av helga :)
God lese- og OL-helg ønskes dere :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Mye forskjellig å finne i Den store Lyrikkboken, bl.a. det eneste diktet jeg vet om hvor nyrestein beskrives inngående! "Petter Dasses klagesang udi hans 6 aars langvarige sygdom" er en liten kuriositet med 23 jammer-vers :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den store Lyrikkboken er helt fantastisk :)
Klagesangen til Petter Dass er veldig fornøyelig lesing. Som du sier led han jo av kronisk nyrestein og hans lange klagesang vitner om mange år med smerte. Hør bare på dette lille utdraget:

Det Best hvær Dag for Ploven gaaer
Har tusind Gange bedre Kaar;
Udstaaer det Dagens Slæb og Sved,
Saa har det dog om Natten Fred.

Men jeg maa piines Dag og Stund,
Om Natten faar jeg ey en blund,
Mit Liv vil revne midt i to,
Hvorledes skal jeg nyde ro?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja han har nok hatt det ille, og jeg ser han sammenligner det med en fødsel, bortsett fra at den for hans del har stått på i 6 år! Og han skriver ganske treffende (og med et glimt i øyet?) om folkesnakket:

Ja mange mellem sig har spurt:
Hvad mon den arme Mand har gjort,
At han saa piines Dag og Nat,
Er andre til Exempel sat?

Er ingen i det heele Land
Saa grov en Syndere som han?
Saa bliver Spot til Skade lagt
Og mange Domme feldt og sagt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

somniferumTrude JensenAnne-Stine Ruud HusevågVegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeHarald KBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaDolly DuckEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hKjell F TislevollTherese HolmJohn Larsen