Hovedfokuset denne helgen er å bli ferdig med bok 6 av Middlemarch. Om jeg rekker det så har jeg noen korte bøker som venter. Den første, som jeg allerede er i gang med, er Sacred Road. Todd Maxwell Preston forteller om sin oppvekst i en familie av mormonere, som de fleste historiene man hører om er heller ikke denne spesielt oppløftende. Neste bok er Lost and Found in Africa A Short Story of the Congo av G. Patrick Van. Etter at jeg leste Et mord i Kongo av Morten A. Strøksnes ble jeg veldig nysgjerrig på hvordan dette landet fungerer.

Med starten på OL tror jeg dette holder for helgen.

Håper dere får en fin helg, enten dere tilbringer den i en bok, sittende foran tv'en eller ute blant folk :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Jeg leser Sensommerdager av Joyce Maynard. Denne skal jeg kose meg med. Den er lettlest og handler om en ung mor med en sønn på 13 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg finnes ikke interessert i sport, så ingen tv-titting på meg denne helgen. Men jeg har vært på konsert og det har blitt en del lesing :-)

Denne helgen leser jeg novellesamlingen Forbrytelser av den tyske forfatteren og forsvarsadvokaten Ferdinand von Schirach. Ifølge forlagets vaskeseddel er novellene basert på hans erfaringer i rettsalen. På Kindelen har jeg så vidt kommet i gang med den nye romanen til Hanif Kureishi, The last Word.

På lydbok har jeg kommet godt i gang med The Luminaries av Eleanor Catton. Jeg elsker god historiefortelling, og fjorårets unge Man Booke-pris-vinner fra New Zealand kan virkelig denne kunsten og gir oss her en saftig historie fra 1860-årenes New Zealand.

Riktig god helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Får begynt på en bok til idag i de lengre pausene, Tragedien i Svenskhuset. Så den på en boksalg hos Libris på Borg Amfi før jul, men var ikke interesert i å kjøpe den selv om jeg hadde lyst til å lese den. Lånte den senere på Fredrikstad bibliotek.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg prøver å bli ferdig med "De hemmelige barna" av Alison mcQueen, men den fenga meg ikkje heilt. Satsar på at den er utlest i morgon. Sport blir det lite av for min del, så det er iallefall ikkje OL som tek fokus frå lesinga :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og etter en snartur på biblioteket endte jeg opp med "Kreolerinnen på loftet" av Jean Rhyes, historien om Antoinette Mason, den gale kvinnen som i "Jane Eyre" er gift med E. Rochester. Veldig gøy å lese den. I tillegg en bok om Henrik den 8. og alle hans koner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Fordelene ved å være veggpryd". Jeg fikk faktisk lyst til å lese denne boken etter å ha sett filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helg nok en gang og jeg savner denne helgefølelsen som mange av dere får, men når man trør hjemme så lenge som jeg har gjort så forsvinner den magiske følelsen. Dessverre.

Så langt i uka har jeg lest ferdig: Brente barn skyr ilden av Maren Westlie Mathisen & En smak av zommer av Tor Arve Røssland.

I helga skal jeg konsentrere meg om disse bøkene: De 500 av Matthew Quirk, Min kamp 6 av Knausgård & Girl in the woods av Jennfier McMahon. Så jeg går ikke tom for lesestoff denne helga heller ser det ut som:)

Skal unngå OL mest mulig, men skal selvfølgelig få med meg åpningsseremonien. Det er det eneste jeg ser med OL, åpningen og avslutningen hehe. Temmelig sær. Forrige helg satt jeg oppe hele natta og så Super Bowl uten å skjønne så mye av spillet, men syns det er fascinerende å se amerikanerne gjøre så mye big deal ut av den sportssjangeren:)

Ellers er jeg ikke opptatt av sport i det hele tatt. Totalt allergisk. Syns det blir for langtekkelig og jeg får ikke den innlevelsen mange har når de ser på, så jeg er ikke den som blir revet med, men heller den som irriterer seg over at det er altfor mye sport på tv:)

God helg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helgekosen kommer dessverre ikke av seg selv når man er hjemmeværende. For meg hjelper det at samboeren da stort sett har fri og lager veldig god mat, ellers så går dagene i ett her og.

Det er bare de siste årene jeg har blitt frelst på sport, men nå er jeg helt oppslukt. Åpning- og avslutningsseremonien er ikke så viktig for meg. Alt av sport er selvfølgelig ikke like spennende, men da er det perfekt å ha det i bakgrunnen mens jeg leser.

Hyggelig å se at du er tilbake, de siste helgene har du vært så sent ute at jeg ikke har fått svart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldig du som har noen til å lage mat. Høres koselig ut. Selv hater jeg å lage mat, men man må jo ha noe å spise. Men det blir ofte bare noe lettvint. Er ingen kjøkkenkjerring:)

Har aldri vært interessert i sport. Aner ikke hvorfor. Har bare ikke blitt bitt av basillen. Men, men, man kan i være glad i alt:)

Takk for det og godt å være tilbake igjen. Er ikke meningen å ha vært så fraværende i det siste, men har bare opplevd litt motgang i det siste og har ikke vært i humør til å delta. Men har savnet å delta og det har ikke alltid vært lett å huske hvilken dag det er:) Men har savnet disse innleggene så skal delta på det oftere:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir stort sett noe veldig enkelt når jeg lager mat og, men enkelt betyr ikke at det ikke er godt :-) Siden jeg har en del diett-restriksjoner (gluten, egg, melk og sukker) gjelder det å være kreativ. I utgangspunktet liker jeg godt både å lage mat og bake, men det er sjelden jeg orker å lage noe komplisert.

Selvfølgelig forventer jeg ikke at du skal kommentere hver helg :-) Jeg vet selv hvordan det er å til tider måtte samle energi og tanker for i hele tatt å forme en setning. Noen ganger er det mer enn man klarer, dessverre. Men det er uansett hyggelig å høre fra deg når du husker og orker det :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det og jeg vil gjerne delta på disse innleggene for jeg savner det og det føles ut som om det mangler noe de gangene jeg ikke har deltatt:) Litt rar sådan:)

Jeg lever også av glutenfrie--varer så jeg vet hvordan det er. Det er ikke bare, bare på noen steder finner jeg ferdigvarer som er glutenfrie. Så lever stort sett av det og andre varer som ikke består av mel som er lett å fikse. Men skulle gjerne ha hatt en spesialkokk i huset:) Vært mye enklere. Selv hater jeg å lage mat. Det er det verste jeg gjør. Det er så kjedelig. Foretrekker å vaske kopper:)

Og du har helt rett i at det er ikke alltid like lett å mikse setninger når tanker går i spinn. Skulle gjerne ha klart å slå av hjernen en gang i blandt for jeg har alltid vært en person som grubler mye. Har en tendens til å reflektere over det meste. Selv de minste ting. Helt idiotisk:) Og ikke alle dager er like gode, men sånn er det jo for alle:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det også fokus på å bli ferdig med bok 6 i Middlemarch i helgen. I dag har jeg lest ut "Menneskets natur" av Jørgen Brekke. På lydbok er det nå "Stormfulle høyder" av Emily Brontë. Kanskje får jeg tid til å starte på "Fasadefall" av Liza Marklund. God helg alle :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde ingen planer om å se OL, kanskje kunstløp, haha... får se!

Denne helga her leser jeg "Ut og stjæle hester" av Per Petterson, og så har jeg startet "Alfabethuset" av Jussi Adler-Olsen. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er man kommet halvveis i bok 10 på Drapet på Aurora Lindkvist av Kjetil Indregard. Nå har det begynt å ta seg opp i igjen, var noe misfornøyd med bok 8. Nå er det bare 21/2 bok igjen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For oss som leser Middlemarch så er jo lesehelgen planlagt :) Det leses i så pass tempo at det ikke blir mye tid til andre bøker. Derfor passer det utmerket at jeg har liggende fremme Den store Lyrikk boken, med norske dikt gjennom tidene og Perler i prosa som er en samling med norske noveller.
Det er godt å ta litt pause fra Middlemarch og lese litt dikt og noveller.
Jeg er veldig glad i sport så det blir noen timer med OL i løpet av helga :)
God lese- og OL-helg ønskes dere :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mye forskjellig å finne i Den store Lyrikkboken, bl.a. det eneste diktet jeg vet om hvor nyrestein beskrives inngående! "Petter Dasses klagesang udi hans 6 aars langvarige sygdom" er en liten kuriositet med 23 jammer-vers :-))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den store Lyrikkboken er helt fantastisk :)
Klagesangen til Petter Dass er veldig fornøyelig lesing. Som du sier led han jo av kronisk nyrestein og hans lange klagesang vitner om mange år med smerte. Hør bare på dette lille utdraget:

Det Best hvær Dag for Ploven gaaer
Har tusind Gange bedre Kaar;
Udstaaer det Dagens Slæb og Sved,
Saa har det dog om Natten Fred.

Men jeg maa piines Dag og Stund,
Om Natten faar jeg ey en blund,
Mit Liv vil revne midt i to,
Hvorledes skal jeg nyde ro?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja han har nok hatt det ille, og jeg ser han sammenligner det med en fødsel, bortsett fra at den for hans del har stått på i 6 år! Og han skriver ganske treffende (og med et glimt i øyet?) om folkesnakket:

Ja mange mellem sig har spurt:
Hvad mon den arme Mand har gjort,
At han saa piines Dag og Nat,
Er andre til Exempel sat?

Er ingen i det heele Land
Saa grov en Syndere som han?
Saa bliver Spot til Skade lagt
Og mange Domme feldt og sagt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser fortsatt "Ned til elven" av Leif Enger. Har ikke lest noe hele uka faktisk, så i helga må jeg prøve å få det til!
OL kan egentlig gå sin gang uten meg..., iallefall planlegger jeg ikke å se noe. Men dersom jeg "havner foran tv" mens det pågår noe spennende, ja da følger jeg med :D

God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat ferdig med "Kvinnen i buret" av Jussi Adler-Olsen. Etter å ha lest "Fasandreperne" fant jeg ut at det var for lenge siden jeg hadde lest starten til å bare fortsette på de neste bøkene i serien. Det var et veldig koselig gjensyn!
Jeg har hørt på 1 av 4 cder av "Stress og det lille øyeblikks avspenning" av Anne Brudevold. Veldig interessant om hvordan stress påvirker oss både psykisk og fysisk, og den påpeker mange sammenhenger som jeg ikke har tenkt over før. Håper å få hørt ferdig denne i helga.
Ellers så står "Kule kids gråter ikke" av Jacques Vriens for tur. Veldig spent på den, og har nok kanskje vel høye forventninger til den i fht hvilken aldersgruppe den er beregnet på.

Sport bryr jeg meg minimalt om så her blir det bare kos med bøker, filmer og litt sosialt i helgen! :)
Tror jeg kommer til å kose meg ekstra mye med filmer og bøker et par uker nå, da OL tar så mye plass på tvn :)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Var en tur på biblioteket i dag og hentet en bok jeg hadde bestilt, - nemlig The Library A world history. En kjempe stor fin bok med masse bilder av spesielle biblioteker verden over. Denne er jeg veldig spent på så blir nok en del timer med denne i løpet av de første dagene også!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er dårlig tv-tilbud til de som ikke ser på OL ja. Jeg la merke til at de andre kanalene også stripper ned de vanlige programmene sine

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er kjedelig at ikke de vanlige seriene og sånt går, men samtidig tror jeg det skal bli litt godt og mer kvalitetstid ut av det ;) Mer tid til bøker og filmer jeg selv velger istedenfor filmer jeg tilfeldigvis ser går på tvn...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga blir det å lese kongefrykt av Kurt Aust og professor tronstads krig av Olav Njølstad. Ellers blir det sikkert noen seriebøker innimellom de andre bøkene.

God hælg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke så mye OL fokus her i huset. Jeg skal skrive en del selv i helgen, og ellers koser jeg med "Meg eier ingen". Har lest den før, og nå leser jeg den igjen. Og koser meg ja. Det er en bok som skaper mye gjenklang i meg, både på godt og vondt. Mye gjenkjennbart i den. Jeg ser den som en sterk dokumentarisk historie om barnet med alkoholisert far. Jeg ser den også som en kjærlighetserklæring til den samme faren. En bok jeg er veldig veldig glad i.

God OL helg til de som ser på det, og god bok til alle :)
Anne

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga leser jeg Attentater og politiske mord - fra Marat til Kennedy og når jeg vil ha noe lettvint innimellom sporten leser jeg på The Bumper Book of Horrible Facst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har blitt lite med lesing hittil denne uka, så jeg håper jeg får tid til å sette meg ned med et par bøker i helgen. Jeg er en sånn person som trenger jevlig alenetid med bøkene mine, tid til å lese og koble ut alt annet. Merker at lesetid er etterlengtet. Tror det blir noen lettleste seriebøker når jeg først kommer i gang med lesingen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Starter på "Kilden" av Gabriel Scott, og fullfører "Himmelblomsttreet" (Gert Nygårdshaug) og "En mann ved navn Ove" (Fredrik Backman).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er noen flotte bøker du skal starte på nå.
Kilden er en utrolig fin bok med masse visdom. Jeg elsket den og kommer til å lese den igjen.
Mye lærdom i i Nygårdshaug sine bøker også. Alle hans bøker er bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, etter å ha kommet et lite stykke inn i boka har jeg innsett at denne må vente. Jeg klarer ikke å lese om handlingene ett barns politikken tvinger frem. Så da går jeg over til Damenes Detektivbyrå Nr.1 og alle hjerter gleder seg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har så vidt begynt på Johan Theorin sin Sankta Psyko og er veldig spent på hva jeg synes etterhvert. Har er det mange som mener den er en utrolig spennende bok og andre som har avslutta den pga at de ikke orket å lese ferdig. Da blir jeg litt nysgjerrig, særlig siden jeg synes de andre bøkene hans er veldig bra. Du får det jo travelt fremover som er så interessert i sport. God helg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir noen travle uker ja, det spørs om jeg ikke må prioritere litt. Om det ikke er veldig spennende så leser jeg gjerne litt ved siden av.
Heldigvis tar NHL og ishockey pause under OL :-)

Sankta Psyko leste jeg for en stund tilbake og jeg husker den som en litt atypisk bok. For meg var den spennende nok, men kanskje ikje det helt store.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Middlemarch er tre-kvart ferdig
Attåt-bok eg les iherdig
Fram frå hylla har eg henta
Krimromanen Kråkejenta

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg held framleis på med Den blinde guden av Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen. Lydboka denne helga er Alfabethuset av Jussi Adler-Olsen.

Og så blir det vel litt OL og litt strikking innimellom.
God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga blir det Tapte døtre av Xinran. En meget følelsesmessig tung bok, så jeg tenker det holder med den i min "tilstand" :) Ellers er det endelig OL!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorStig TTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaTine SundalKirsten LundCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandGrete AastorpgretemorAlex NietoIngunn SBård StøreTonesen81PiippokattaDemeterVannflaskeBjørg RistvedtVanja SolemdalPirelliNikkaBjørg Marit TinholtEmil ChristiansenKjersti SAvaVibeke