Dette er en veldig viktig bok, for alle, uansett hvor vi er plassert der vi jobber: brukere, ledere og de som lager systemene. Den gjorde meg utrolig trist over all miseren vi har klart å vikle oss inn, og veldig glad for at noen i slik klartekst kan forklare oss hvordan det har blitt slik og hva vi kan gjøre med det. Den er smekkfull av instruktive eksempler og veldig klar på hva som er hovedutfordringene. Jeg skulle ønske alle arbeidsplasser tok seg tid til kollektiv lesing av og kollokviearbeid om denne boka.

Siste del handler om hva man kan gjøre. Det er mangt. Men noen grunnleggende ting: Dårlige it-systemer må håndteres som arbeidsmiljøproblem, ikke et individuelt problem. Ta i bruk begrepet "digitalt arbeidsmiljø". Reality check, brukermedvirkning, brukertesting, opplæring og repetisjon er avgjørende. Bruk tid på å finne ut hva man skal løse, hva det er behov for, og hvordan folk jobber. It-systemer er KANSKJE en del av løsningen. Ofte ikke, sjeldent alene. Oppfordrer alle til å lese og dele boken.

Spørsmålene på side 206, 207, 216 og 232 kan du mangfoldiggjøre, spre, lære deg utenat - og bruke. Og aller viktigst: "Hva slags liv vil vi leve?"

Boken av skrevet av en som har lang erfaring i utvikling av it-systemer og skriver med dyp menneskelighet og engasjement.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Er lukkede systemer, journalføringer og rapportering av våre gjøremål et tema i denne boka? For da skal jeg kjøpe et eksemplar til IT-avdelingen og programutviklerne, ihvertfall de sistnevnte. Jeg blir nemlig trist av å tenke på hvor mange timer vi bruker på å rapportere i stedet for å møte mennesker, men trøster meg med at det er enda verre i helseforetakene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er absolutt helt relevant å gi denne boka til alle som jobber i IT-avdelinger, til alle sjefene deres, og til alle som bruker systemene deres!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg får nøye meg med en om gangen da, kanskje være selektiv med hvem jeg skal prakke den på, eller evt gå gjennom noen kjekke oppsummeringer på et og annet møte. Skal bestille denne boka til påskelesning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Jan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielVannflaskeConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud HusevågIvar SandGrete Aastorp