Her er jeg faktisk litt uenig med deg, gretemor. Jeg må innrømme at jeg blir mer stresset når vi allerede nå tenker på neste bok.

Jeg foretrekker at vi gjør oss ferdig med nåværende bok før vi begynner å diskutere hva neste bok skal være. På den måten får de som henger etter tid til å bli ferdig og vi får fordøyd boken før vi begynner på neste. Det tror jeg også kan føre til at de avsluttende diskusjonene kan bli litt mer omfattende.
Det gjør vel ikke noe om vi får en liten pause mellom bøkene, de fleste har kanskje andre bøker de ønsker å lese i tillegg? At vi får nok tid til å skaffe boken før vi begynner på den tar jeg som en selvfølge.

Siden denne lesesirkelen er helt ny regner jeg med at det er litt ekstra diskusjoner på grunn av dette. Etterhvert kommer vi sikkert inn i en rytme som passer de fleste, men jeg ønsker bare å lufte mine tanker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg ser den, Vibeke. Jeg har absolutt ikke hastverk med å begynne på bok nr. 2, tvert imot. Middlemarch er både en svært lang, men også en omstendelig roman, og mange av oss trenger litt tid på å lese den ut og å fordøye inntrykkene. Skulle bare så gjerne visst hvilken bok som ble valgt :)

Pause mellom bøkene reguleres av at kjell k venter med å lage nye tråder, tenker jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det skjønner jeg :-) Kanskje vi skulle brukt ett par uker på å velge de 3-4 neste bøkene med en gang? Eller blir det litt for komplisert?

Du foreslo tidligere å legge inn en liten pause midt i boken, det er ikke en dum ide når boken er såpass lang og omfattende. Å vente med å legge ut tråden til riktig periode synes jeg uansett er en god ide.

Vi lærer og tilpasser oss sikkert etterhvert :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror kanskje Middlemarch er spesiell på mange måter. Jeg vet at dette er en bok jeg ønsker å lese om igjen, og det som er mest positivt er at den åpner øynene våre for den litteraturen som gir oss mest tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RandiStian AxdalLailaDolly DuckTor Arne DahlmarithcsomniferumTrude JensenAnne-Stine Ruud HusevågVegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeHarald KBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir Sundet