Jeg vil gjenta forslaget mitt om at kategorien blir nordisk etterkrigslitteratur og ikke kun norsk. Rett og slett fordi verden er så stor og Norge så lite. Jeg synes det blir litt råflott å begrense en hel kategori og leseperiode kun til Norge. Jeg leser nå Is fra Åland som var nominert til Nordisk Råds litteraturpris, Leine, dansken som vant står i hylla. Det gjør også flere av Sofi Oksanen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Interessant.

Norden (iflg. Wikipedia):
Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Grønland, Færøyene, Åland.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig, Strindin, også fordi når vi velger litteratur fra verden forøvrig, så vil de nordiske landene bli oversett. Unnskyld at jeg sier det, men det finnes vel så mye god litteratur der, som i Norge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

RandiStian AxdalLailaDolly DuckTor Arne DahlmarithcsomniferumTrude JensenAnne-Stine Ruud HusevågVegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeHarald KBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir Sundet