Dette er bok to i serien om Discworld av Terry Pratchett. Her følger vi hovedpersonene i den første boka (The colour of magic), videre inn i det elleville fantasylandskapet som Pratchett har skapt. Discworld, eller skiveverdenen, er som kjent en skive av land som bæres på ryggen av fire elefanter, som igjen balanserer på en diger skilpadde.

Den noe mislykkede trollmannen Rincewind og Discworlds første turist Twoflower, treffer på snakkende trær, troll, et visst pepperkakehus og mye mer på sin ferd. Bagasjen er selvsagt også med. I tillegg har boka et fargerikt persongalleri, med karakterer som jeg håper dukker opp i senere bøker.

Rincewind har falt over kanten på skiveverdenen og er forberedt på at hans siste sekunder er kommet, men han havner på mystisk vis tilbake på landjorda igjen - det vil si han blir hengende i et tre. Rincewind har en svært mektig trolldomsformel i hodet sitt, og den er det mange som vil ha fatt i. Vår helt befinner seg i livsfare mer enn en gang i løpet av boka. I tillegg har en rød stjerne dukket opp på himmelen, og den vokser seg større for hver kveld, mange er redd for at enden er nær.

Jeg elsker humoren til Pratchett, og denne boka er både morsom og spennende. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg