Jeg er forsatt veldig glad for at vi leste Don Quijote sammen. Han har det med å dukke opp når man minst aner det. Jeg har nettopp lest John Steibeck's Turen med Charley og selvfølgelig heter bilen Rocinante. Det er litt vanskelig å sammenligne DQ og Steibeck bortsett fra at begge la ut på eventyr, men hunden hans blir mer og mer intelligent underveis og kan derfor minne litt om den etterhvert så kloke Pancho.
I dag begynte jeg på George Eliot's Middlemarch og allerede i kapittel 2 blir Servantes sitert og dermed vet jeg hva kapittelet skal handle om. Hodet er fortsatt fylt med bilder av en overmodig ridder på et skranglete øk etterfulgt av en vindrikkende, livsnytende bonde på et esel. Jeg klarer faktisk ikke å la være å smile når Don Quijote blir nevnt :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg er også så glad for at jeg var med å leste dette verket. Don Quiote ble uforglemmelig for meg og det er jo så gøy at man støter på han igjen i andre bøker man leser. Blir så utrolig glad hver gang jeg blir minnet på han.
Jeg har jo et klart bilde i hode av hvordan jeg tror Don Quijotes skikkelse ser ut og det som er litt morsomt er at min eldre nabo er en tro kopi av han. Så når vi møtes og slår av en prat er det vanskelig å ikke trekke på smilebåndene :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig - den samlesningen var utbytterik! I tillegg til at det var givende å pløye såpass dypt i selve boken i fellesskap, så finner også jeg at jeg stadig vekk har "nytte" av å ha lest DQ. Det å skjønne referansene til DQ i andre sammenhenger er definitivt en merverdi - for ens egen del. En "Aha!"-følelse når man plutselig fersker at det man leser, peker tilbake på DQ og Cervantes - veldig tilfredsstillende, særlig når man innser at før DQ-samlesningen hadde sammenhengen gått en fullstendig hus forbi. Jeg tror det vil være sånn med både Dante og Homer også - så jeg har lekt litt med tanken på å foreslå samlesning av Odysseen, Iliaden eller Den guddommelige komedie... Jeg tror ikke jeg får lest dem på egenhånd, og jeg tror jeg ville få mye igjen for å ha dem innabords.

Morsomt at du fant DQ igjen i Middlemarch! Jeg har skaffet boken, men ikke satt i gang å lese den - jeg "kom til" å fordype meg i Carson McCullers' noveller i stedet. Og jeg har for mange halvleste bøker til at lysten på Middlemarch er stor nok akkurat nå...

ETA: etter å ha lest litt nedover i denne tråden, ser jeg at jeg gjentar meg selv: også for 10 måneder siden skrev jeg om gleden ved å se sammenhenger takket være at vi leste DQ sammen. Jaja - da er det i alle fall ingen tvil om at jeg står ved det jeg sa i fjor.... ;P

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Blir gjerne med på en samlesning av Den guddommelige komedie. Den står i hylla, men jeg tviler på at jeg kommer igjennom den uten drahjelp :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den har lenge vært hyllevarmer hos meg også. Jeg er ikke helt klar for å dra i gang en samlesning akkurat nå, merker jeg - men å vite at det er andre som ville være interessert kan sette i gang en modningsprosess... ;D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SlettenKirsten LundEli HagelundRufsetufsaKristine LouiseJulie StensethHarald KCecilie69RottulfHildeE .Trude JensenGeir SundetBjørn SturødConnie ThereseToveVannflaskeNinasiljehusmorLailaTine SundalRandiAVibekeDolly DuckKjersti SReidun SvensliMerethe SolstadBeathe SolbergMarenFrode TangenVioleta JakobsenThomas KolåsætermarithcHeidi Nicoline ErtnæsMalinKaramasov11Torill RevheimEllen E. MartolSolveigRandiStian Axdal