Hvilken krimbok som kom ut i 2013, likte du best? Jeg tenker på både norske og utenlandske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Det trur eg må bli Carmen Zita og døden av Karin Fossum. Årsaka til det er at dette er så mykje meir enn "berre" ei krimbok, her har me ei bok med meining i, om det går an å seie noko slikt om ei krimbok.

Om eg hugser lengre tilbake i tid finn eg kanskje ei anna bok, men det er ofte dei seinaste leste ein hugser best sånn i farta.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg. Karin Fossums bøker er veldig gode. Hun trenger langt ned i menneskesinnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min favoritt er Politi, Jo Nesbø fan som jeg er. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser sjelden krim, men har blitt betatt av Hans Olav Lahlums krimbøker. Siden jeg i sin tid las mye Agatha Christie, er det nok ikke så rart jeg liker Lahlums bøker.
I forfatterens etterord skriver Lahlum at boka Satelittmenneskene er en hyllest til nettopp Christie
De fem fyrstikkene der sakene blir løst av K2 med hjelp av Patricia las jeg i år.
På julaften ble jeg en glad eier av Kamelonmenneskene . Gjett om jeg skal kose meg med boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For omlag 50 år siden leste (slukte) jeg massevis av Agatha Christie-bøker. Den gangen var det på langt nær så stort utvalg i krimbøker som nå. Men det er nok ikke denne typen krimbøker som jeg liker best. I mine øyne er de litt oppkonstruerte, mindre virkelighetsnære:. Handlingsgangen er omtrent alltid slik: flere personer har motiv for å ha begått forbrytelsen og i siste kapittel blir morderen avslørt og da viser det seg å være den man minst trodde. Når bok etter bok skrives etter dette mønsteret, blir det jo etter hvert ganske ensformig. Det samme gjelder bøkene til Lahlum. (Jeg har lest et par av dem) Riktignok er samspillet mellom den svært så middelmådige politimannen K2 og den langt skarpere Patricia ganske artig, men alt i alt er nok denne undersjangeren kriminalromaner litt for ensformige og stillestående for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sjelden jeg gir en sekser til krimbøker, svært sjelden. Men "Sandmannen" av ekteparet Lars Kepler har i år fått toppscore av meg. Så valget er lett: "Sandmannen" er årets beste krimbok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte ikke Hypnotisøren og Paganinikontrakten så godt. Vil du si at Sandmannen er vesentlig bedre enn de 2 første krimbøkene av Kepler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns det. Hypnotisøren likte jeg, Paganinikontrakten syns jeg var rotete og ganske så voldelig. Sandmannen var veldig spennende, på et litt annet plan enn de andre bøkene, en bok jeg ikke klarte å legge fra meg. Den har fått gode terningkast her inne også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste den første boka av Kepler og likte den bare sånn måtelig. Derfor har jeg ikke lest flere, men kanskje jeg skulle gi Sandmannen en ny sjanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte de danske Søvnen og døden av A.J:Kazinski og Marco-effekten av Jussi Adler-Olsen best. Av de norske er det Hulemannen av Jørn Lier Horst og Pergamentet av Gert Nygårdshaug som skårer høyest.

Poilti av Nesbø skuffet litt og Flink Pike av Flynn har jeg ikke lest enda. Jeg har også store forventninger til Fasadefall av Marklund, som jeg håper å kunne lese snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg i at Søvnen og døden er en fin bok. Utrolig innholdsrik og med dramatikk fra første til siste stund. Jeg likte også godt Flink pike, krimbok med en noe utradisjonell oppbygning. De andre du nevner har jeg ennå ikke lest, men boka til Adler-Olsen står som alltid høyt oppe på ønskelista mi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag