Er no ca 150 sider inne i Frihet..som eg les for andre gong pga komande lesesirkeldiskusjon. Ein ting er sikkert: Den optimale julelektyre er det ikkje.
Forrige gong las eg boka litt overfladisk trur eg, no må det grundigere innsats til. Det som slår meg er alle dei tragiske familierelasjonane! Ikkje kjekt å tenkje på når vi no er inne i den høgtida der familiane skal ha det hyggelig saman?
Sjølv om eg ikkje akkurat kosar meg (nei!!), så er det fascinerande å sjå korleis Frantzen tek smålege menneskeleg kjensler heilt på kornet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Dere som har lest Frantzen: Er det noen av dere som har lest den åpenbart Frantzen-inspirerte Houm? Hva synes dere om De håpefulle til sammenligning?

Jeg likte godt Frihet, med unntak av delen om miljøvernorganisasjonen og alt rundt det. Synes det ble "too much" og ikke like interessant innsiktsfullt som mange av de andre relasjonene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Houm er ein ukjent forfattar for meg. Er De håpefulle ei bok du vil anbefale?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må tilføye no etter at Frihet er gjennomdiskutert av engasjerte damer i lesesirkelen: Betre diskusjon har vi sjeldan hatt! Meiningar og synspunkt var mange og gav oss svært nyansert syn på innhald, komposisjon og språk.
Vi var einige om at boka egna seg svært godt til diskusjon, i motsetning til nokre av dei bøkene vi har tilnærma same syn på.
Så - heilt ypperlig til lesesirkel - trur eg at eg kan seie! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et meget viktig tema dette med "frihet" - og romanen har noen interessante innfallsvinkler til temaet - en god roman, men jeg fant den (merkelig nok?) noe oppskrytt - mer om dette i bloggen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre