Kokken Lee leiter fram ein type kinesisk brennevin, ng-ka-py, ved spesielle høve. Eg vart litt nyfiken på kva dette er for slag, og fann denne sida.

Er det nokon som veit om det er råd å få tak i denne merkelege drykken i Norge?

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Interessant! Og at et stoff som i utgangspunktet smaker råtne epler (GODE, råtne epler!) skal få en smak av tigerbalsam når det blandes med vodka, er jo nærmest et mirakel. Jeg er ikke sikker på om jeg fristes til å prøve å få tak i dette. Ikke vet jeg hvor jeg skulle lete heller. På polet har de ikke noe sånt, har jeg brakt på det rene. Men på kinesiske restauranter, kanskje? De importerer vel slikt sjøl?

Jeg måtte for øvrig tenke på Liza Hamilton og hennes medisinske bruk av portvin, inntatt med spiseskje. Hun kunne sikkert hatt utbytte av Lees ng-ka-py, i teskje-porsjoner!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikte