Jeg liker veldig godt bøker om et tema - som kjærlighet, venninneproblematikk, hvordan finne seg selv, hendelser i familien, hvordan bli voksen, hvordan passe inn i en rar verden, drama osv. Det er så mye jeg liker og jeg synes det er vanskelig å finne bøker! Jeg likte feks godt bøkene Øya/Victoria Hislop og Señor Peregrino og La peregrina/Cecilia Samartin. Jeg leser også boka "Du er god nok!" og er inspirert av selvhjelpsbøker mtp bedre selvtillit. Nå har jeg akkurat begynt å lese honningtunger (av Helene Uri) som kanskje kan gi meg litt perspektiv på venninneproblematikk. Er det noen som har noen tips til bøker jeg kan lese med lignende tematikk? Det er mange temaer her og jeg klarer ikke helt å spørre enkelt, men kanskje noen har noen tips? Jeg elsker å lese!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 14 svar.

De bøkene du nevner der er veldig bra. Du burde også lese de andre bøkene til Cecilia Samartin og Victoria Hislop. Ellers har du mange fine roman bøker som: Bienes hemmelige liv som handler om et slags mor/fdatter forhold. Du har Barnepiken den handler ikke helt om det du nevner der, men mer forhdolet mellom hvite og svarte sørstadsfruer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lurer på om ikke A tree grows in Brooklyn av Betty Smith ville være midt i blinken for deg? Den har kommet på norsk også, under tittelen Det vokser et tre i Brooklyn - men det er lenge siden, så du må nok gå på biblioteket for å få tak i den. (De kan sikkert bestille den fra et annet bibliotek dersom lokalbiblioteket ditt ikke har den i hyllene sine.) Jeg synes dette er en av de nydeligste bøker jeg har lest, og hovedpersonen er en jente på din alder. I USA er dette en bok "alle" kjenner til, men her hjemme er det dessverre få som har hørt om den. For noen år siden hadde vi en liten diskusjonstråd om boken her på bokelskere, jeg lenker til den slik at du kan få litt mer informasjon om du vil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott! Tusen takk for tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om du får lest "Det vokser et tre i Brooklyn", hadde det vært morsomt om du skrev noen ord om hvordan du likte den! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søsteren min leser disse:

Kjærligheten til alle tider av Kerstin Gier
House of night av P.C. Cast

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott! Tusen takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje du vil like Uglies av Scott Westerfeld?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei!

Jeanette Walls er nok midt i blinken for deg, tenkte på den før jeg så at andre her anbefaler henne. Blomstenes hemmelige språk tror jeg også du vil like. For ikke å glemme "Et helt halvt år" - en av høstens fineste bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott, dette er notert. Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen bøker jeg har lest i år som kan falle inn under noen av de temaene du nevner er; Alle sommerens dager/ Jenny Wingfield, Så lenge det er stjerner på himmelen / Kristin Harmel, En ny begynnelse / Adriana Trigani og Hele livet på en dag / Alyson Richman. Og som nevnt er Jeanette Walls sine bøker verdt å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Dette er supert, tusen takk for alle tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest noe av Jeannette Walls? Fantastisk forfatter som skriver om sterke kvinner, barn med tøff oppvekst. Og hun skriver så bra! Deilig usentimentalt om vanvittige forhold. Hun er kanskje mest kjent for debutboken Krystallslottet som handler om hennes egen utrolige oppvekst, men hun er ute med ny bok nå som heter Sølvstjernen, helt nydelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tips, jeg har ikke lest noe av henne, men det skal jeg absolutt gjøre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth Svee