Jeg har åtte Steinbeck-bøker fra Fredhøis forlag. Konsum, absolutt. De kom sannsynligvis i hus på 1970-tallet en gang og har fulgt med på flyttelass og ommøbleringer i hopetall - men for første gang på flere tiår har jeg nå hentet dem fram igjen. Foreløpig bare en, men de andre står nå på vent. Med den første gikk det som det antakelig måtte gå: Jeg leste den i stykker. Ryggen tålte ikke påkjenningen. Late menn og muntre piker er nå satt tilbake i hylla i sørgelig redusert tilstand, med teip både her og der.
I samlesingsprosjektet skal vi nå straks gå løs på Perlen. Min utgave av den er også fra Fredhøi, men oversatt av selveste Johan Borgen og i en litt annen innbinding enn de andre jeg har. Dog: Kolofonsida er ikke tettskrevet, for å si det mildt. Så her er det kvalitet og nonchalanse i skjønn forening. Kanskje den tåler å leses en gang til uten å gå i oppløsning ...
Jeg håper du lykkes med detektivarbeidet ditt - sjøl har jeg gjort sporadiske forsøk på å finne ut om klassikerne fra Fredhøis forlag er såkalt "tilpassede" utgaver, men har aldri hatt utholdenhet til å gjøre det store gravearbeidet. Hvis du kommer over mer informasjon, håper jeg du deler den med oss!
Viser 3 svar.
Der dukka pinadø det navnet opp igjen, etter veldig mange års fravær: Fredhøis. Husker jeg leste en westernserie utgitt gjennom det forlaget, men jeg husker absolutt ingenting av forfattere og titler - for det var flere, og jeg husker jeg anså dem for ganske gode, bedre enn Morgan Kane, og jeg har på følelsen at det var den westernserien som fikk meg interessert i Louis Lamour, som blei et vakkert litterært vennskap og jeg vil trolig lese hele L
amours gullrekke om igjen.
Eg kom også over ei Fredhøi-utgåve av Late menn og muntre piker i ei brukt-kasse i dag. Den blei sjølvsagt med heim. Pocket. Håper den tåler gjennomlesing litt betre enn din utgåve når eg tek fatt på den om nokre månadar.
Fredhøi i pocketutgave høres virkelig ut som konsumvare. Mine har iallfall harde permer, men faller altså fra hverandre likevel. Les pent!