Dandy, Jan Guillou.

Joho, juhu, hoho eller buhu, nå er jeg ferdig med Dandy. Er ikke helt sikker på hva passer best av de ordene der – de hører vel med alle tror jeg. Denne andre boka i trilogien var litt mer ujevn enn den første, Brobyggerne. I denne boka følger vi Sverre, den tredje av disse brødrene fra Vestlandet, som etter å ha studert sammen i Tyskland, dro hver til sitt for å drive med hvert sitt. Det kom jo frem i første bok at Sverre var homofil, fikk seg en engelsk kjæreste, sviktet sine brødre, og dro dit sammen med ham til England. Også denne boka tar for seg samme tidsperiode som den forrige – sånn stort sett. Men da sett fra unge utforskende rike intellektuelle homofile sitt perspektiv. Når den forrige boka tok for seg mye teknikk, krig og elendighet, er denne boka en reise i kunst- og kulturhistorien, de homofiles utfordringer i England – overklasseengland. Her er også krig og elendighet, sex og samliv, en tur til Afrika og store tanker om hvordan teknikken vil være med å påvirke verden - både i krig og fred. Guillou skriver veldig godt en parallellhistorie til den første boka, hvor vi nesten støter på handlingen i den første. Den var riktignok litt slakk en stund mot slutten – men for en slutt. Gleder meg masse til tredje og siste bok i denne trilogien om det store århundre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Om Dandy, Jan Guillou.
Jeg er litt skuffet over bok nr 2.
Den ble veldig langtekkelig i perioder. Jeg hadde hele tiden følelse av at DETTE burde vært kortet ned.
Nest siste "akt" gjennomskuet jeg ganske raskt. Jeg satt og venta på det.....
Det aller siste ble for mye oppkonstruert og usannsynlig for meg.
Men jeg gav terningkast 5. Jeg synes det er masse bra med boka. Bla hvordan stemninga var mot homofile ca år 1910 og utover og hvordan rettsakene skildres.
Og vi får masse historiske opplysninger. Jeg syntes det var artig å få sisse "repetert".
Så jeg anbefaler gjerne boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det en trilogi? Jag trodde det skulle komma flera bøcker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har forstått det sånn, men håper jeg tar feil. Tredje bok kom nå i uka, og har starta lesinga på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimLailaChristoffer SmedaasStian B. HopeTanteMamieAnne Berit GrønbechNinaMads Leonard HolvikGjermund HaugeBjørg RistvedtTine SundalgretemorPiippokattaEgil StangelandSraDevoralibrosMorten MüllerTor-Arne Jensenmay britt FagertveitAnne-Stine Ruud HusevågVannflaskeIngunn SKjell F TislevollKaramasov11Tatiana WesserlingHanne Kvernmo RyeFrisk NordvestmarithcmgesiljehusmorMarianneNIngeborg GGro-Anita RoenElisabeth SveeSynnøve H HoelWenche VargasHarald KElin FjellheimIngvild SalpakkaEli Hagelund