Jeg har ikke tenkt å følge tittelen til boka Ikke si det til noen av Randi Crott. Det er nettopp det jeg vil gjøre, si det til noen. Dette var en fin liten bok om kjærligheten som tåler og utholder alt. Boka var lettlest og det sto ikke så mye mellom linjene. Men boka engasjerte som bare det og sjelden opplever jeg det ikke klare å legge boka fra meg.
Her er fortelling fra krigens dager hva enkeltmenneske opplevde, historiske forordninger og refleksjoner i dag. På mange måter er dette en antikrigsbok og selve krigshandlingene ligger der bare som et fjernt bakteppe. Det kommer også klart fram personer som bare er dømmende og de som våger å gi hjelp og utsette seg for fare selv om det er en "motstander", medmennesker med empati.
Selv om det meste av det historiske var kjent for meg fra før, var det allikevel noen nye kunnskaper, særlig fra krigens slutt og noen år fremover.
Til slutt vil jeg oppfordre så mange som mulig å finne fram boka, i bokhylla, i bokhandelen eller på biblioteket. Og les den.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det er nokre år sidan boka kom ut, men sjølv "fann" eg boka nett nå. Dette var ei fin bok å lese, om besteforeldregenerasjonen min, og korleis situasjonen var for mange av dei norske jentene, - og tyske soldatane, som forelska seg i kvarandre. Nett slik som mi bestemor gjorde. Nettopp derfor las eg nok boka farga av det eg har høyrd om bestemor og mamma sin situasjon.

Eg har ikkje mykje å føye til anna enn: LES boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Signerer på det du skriver over her, godt oppsummert.

For egen del vil jeg legge til at jeg synes det ble for hyppige skifter mellom sted, tid og personer. Siden kapitlene er så korte synes jeg forfatteren hadde tjent på å dvele litt lengre på "samme sted" før fortellerstemmen ble gitt videre.

Pluss for bildene-jeg synes det er veldig stas med gamle bilder, og spesielt portretter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har også lest denne boka og syntes den var veldig bra. Et ekstra pluss at handlingen foregår i min hjemby så jeg kjente meg igjen i beskrivelse av byen og omgivelsene. De to unge måtte gå igjennom mange prøvelser før de til slutt kunne få hverandre, så alt fikk en lykkelig slutt. Boka skiller seg ut fra andre bøker med temaet tysk soldat treffer norsk jente og søt musikk oppstår, i og med at denne soldaten bar på en farlig hemmelighet som kunne koste han livet dersom den ble kjent, derav tittelen på boka. Les den, spennende som en kriminalroman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda Nyrud