Jeg elsker bøker! Følelsen, lukten, forventningen av en ulest bok! Nå har jeg ikke lest noe siden i sommer, og hver gang jeg tar opp en bok for å begynne på den blir jeg helt "huff!"! Noen tips til hvordan finne tilbake til bokgleden og leselysten? Føler nesten at livet mitt ikke er fullverdig uten bøker!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Jeg har endelig klart å fortsette på ei bok jeg sånn smått startet på for lenge siden, "Alene sammen" av Abraham Verghese. Det løsnet noe da jeg fikk litt orden på ting både på jobb og privat :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gå tur, spark lekent i høstløvet. Les Se & Hør uten å gremmes. Se på Kakekrigen på TV. Noen ganger er en real pause alt som behøves. Ikke stress. Leselysten kaster seg over deg når du minst aner det :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Haha, jeg satt faktisk akkurat og så på Kakekrigen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøv noe lett og lystbetont, kanskje en temabok om noe du interesserer deg for? Lese om igjen ei kjær bok fra ei glad tid i livet ditt? ...ved sengekanten min ligger ei juniorbok og frister helt utrolig, men har vært så mye på jobb og har minst tre andre jeg veksler mellom... Boka er for halvstore unger og jeg forventer masse barnslig action!! Det kløøør i meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært sånn i hele år. Begynt på sikkert 20 bøker, men aldri kommet noen vei. Er så utrolig kjipt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med å delta i en felleslesing - det er utrolig inspirerende!
Noen av oss holder nå på å lese utvalgte verker av John Steinbeck etter en felles leseplan. Hovedtråden finner du her.

Førstkommende fredag åpner jeg en nå tråd for felleslesing av Natt uten måne. Du er hjertelig velkommen til å delta!

Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg savner virkelig en link til felleslesningene. Er jo sikkert flere som har felleslesninger, jeg får aldri med meg noen av de..... Jeg har ikke vært med på felleslesning før, hverken online eller fysisk, og kunne tenkt meg å prøve det. Hvordan fungerer det? Leser man så og så mange sider, og så diskuterer man de før man fortsetter?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En felleslesing foregår ved at vi leser en eller flere bøker etter en bestemt tidsplan, og diskuterer dem, en og en bok om gangen. Nå er det noen av oss som leser utvalgte verker av John Steinbeck i fellesskap. Jeg åpner en ny tråd for hver bok, og alle disse trådene kan du finne under "Om litt av hvert". Det er selvfølgelig opp til hver enkelt hvor mye hun/han vil delta i diskusjonene.

Litt under din tråd, finner du tråden "Vredens druer - felleslesing". Som du ser, diskuterer vi mye forskjellig som har med boken å gjøre. Leseperioden for denne boken avsluttes i dag, men det er bare fint om diskusjonene, og også lesingen, fortsetter.

Her er lenken til Natt uten måne, som er neste bok ut.

Du er hjertelig velkommen til å delta, Fra Bang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet du hva, jeg blir med på den felleslesningen, jeg! Drar på biblioteket imorgen og låner den, håper bare de har den inne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I min lesegruppe får vi hjelp av en bibliotekar som foreslår månedens bok og reklamerer uhemmet for den. Vi bruker å finne et lite avsnitt fra boken vi leser høyt, den som vil. Lengden er selvfølgelig helt opp til den enkelte. Noen ganger leser vi også dikt relatert til bokens tema.

Så mitt tips hvis du ønsker felleslesninger fysisk, er å kontakte biblioteket ditt. Min erfaring er at de er svært så behjelpelige med det meste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset! Skal på biblioteket imorgen og låne "Natt uten måne", skal spørre hvilke felleslesninger de har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Føler virkelig med deg, det kan være frustrerende og trist når man føler at lysten er der uten at man får det til å fungere.

Min erfaring er at det ikke er så mye å gjøre med det. Jeg regner med at du har prøvd det meste? Lese din yndligssjanger eller gjenlese en tidligere favoritt? Ser det er flere som nevner barne- eller ungdomsbøker. Det tipset er jeg helt med på, ungdomsbøker er ofte skrevet på en måte som engasjerer og gjør at det flyter veldig bra.

Om det er andre ting man tenker på som gjør det vanskelig å konsentrere seg må man først bearbeide eller bli ferdig med det. Nå vet jeg selvfølgelig ikke om det er tilfellet for deg, men det er hvertfall et tips.

Lykke til, håper det ordner seg for deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser på profilen din at du er fra/bor i Finnmark, og hvis du har interesse for historier fra landsdelen din litt tilbake i tid, kan jeg anbefale Idar Kristiansens romankvartett som jeg leste i sommer. Det handler om en finsk gutt som dro til Finnmark og Lyngen på grunn av nød og sult i Finland. Jeg fikk bøkene anbefalt av ei som har lest dem om og om igjen, og tenkte at jeg i hvertfall ville lese den første boka, "Svanevinger i Nord", men ble helt revet med av historien og betatt av det vakre og poetiske språket til Idar Kristiansen, så det var bare å lese videre. De tre neste heter "Den salte åkeren", "Stiene fører til havet" og "Guds nåde nordpå". Du finner dem sikkert på biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gikk inn på profilen din for å danne meg et bilde av hva slags litteratur du liker, og oppdaget at vi ikke har en eneste bok felles!
Kanskje burde jeg helst avstå fra anbefalingene, men etter å ha lest de andres tips, fikk jeg lyst til å anbefale deg Mirakel av R.J. Palacio. Det er en varm og fin ungdomsbok om anderledeshet, inkludering og mobbing. -Jeg leste den selv i sommer, etter anbefaling fra min 14 år gammel datter. Lett å lese, og lett å bli glad i/av.
Ellers så er jeg, i likhet med flere her inne, glad i lydbøker.
Tips nr 2: Last ned en spennende bok, ta på deg varmt på føtter og kropp og gå ut i høstkvelden med boka på øret. Herlig!
(Husk refleks!)

Lykke til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje du bare trenger en lesepause? Noen ganger trenger man en god og lang pause, men så er også gleden med å komme tilbake desto større. Men det er nok også lurt å finne noe du virkelig vil lese når du først skal igang igjen. Ingenting dereper leselysten som en uengasjerende bok. Kanskje er lydbok en ide? Du får ikke "Følelsen, lukten, forventningen av en ulest bok!" som du så treffende skriver, men du får iallefall historien, noen som leser høyt for deg fra en spenende bok. Du kan ha boka på øret på vei til jobb/skole. I studietiden gikk det mye i lydbøker, jeg leste nok som det var med pensum. Klarte ikke å lese ut en bok, bortsett fra i ferier, da tok jeg igjen det tapte (nesten iallefall).
Lykke til, iallefall. Håper du finner leselysten igjen snart :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hiver meg på forslaget om lydbok. Det funker for meg i alle fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler litt fantasy(siden jeg la merke til at du har dette i din bokhylle her inne) :) "Mørk engel" av Laini Taylor(engelsk utgave "Daughter of Smoke and Bone) og "Sirkelen" av Sara B. Elfgren og Mats Strandberg. Tar du en titt i min bokhylle tror jeg begge bøkene er omtalt av meg her inne.

Eller barneboken "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr. Den leste jeg fire ganger på rad med eldstemann her i huset. Fantastisk fin, hjertevarm, morsom og rørede bok. Voksne og barn her likte boka like godt. Lykke til med å finne leselysten! Det er trist når man havner i en lesetørke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vaffelhjarte også! :)
Elsket å høre disse to bøkene som lydbok, humret og lo for meg selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En enkel, spennende barnebok burde hjelpe :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TheaIngrid HilmerIngvild SLise MuntheTonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese Holm