For meg betyr heller ikke sidetall noe. EN setning kan gi meg større opplevelse en ei "hel" dårlig bok. Men det er klart at man kan forvente en større dybde i et verk med mange sider, selv om vi alle vet det ikke er noe selvfølge.
Med fare for å tråkke noen på tærne: Når jeg hører voksne være opptatt av sidetall i ei bok tenker jeg i mitt stille sinn at det er litt barnslig. DET var av betydning da jeg var 10?? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Tja, nå er jo ikke "voksen" synonymt verken med "god til å lese" eller "god tid". Ikke alle har tid eller kompetanse til å lese 'mursteiner' som, la oss si, Game of Thrones, og ikke alle har tålmodigheten heller. Jeg for min del har sjelden tid til å sette meg ned med 500+ sider og ofte tenker jeg "jeg tar denne boka nå, den er så kort og grei" når jeg skanner bokhylla for det neste jeg skal lese. Om jeg blir virkelig engasjert så kan jeg godt sluke 700 sider på to dager, men det skal litt til.

Nå er jeg mest "opptatt" av sidetall når det kommer til bøker jeg har på pensum da (når du misliker en bok er 200 sider vanligvis 200 for mye), men jeg ser virkelig ikke hvorfor det skal være barnslig å foretrekke mindre bøker? Vet ikke om jeg misforstod poenget ditt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette blir så rart. Hvis du ikke har tid til å lese en bok på 500 sider, har du vel ikke tid til å lese to på 250 sder hver heller?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om jeg ikke har tid til å lese en bok på 500 sider leser jeg heller ikke to på 250, logisk nok. Men når man studerer litteratur slik som jeg gjør og må lese 1-2 bøker i uka (som ikke alltid er like morsomme og/eller lettleste) så er det ikke alt jeg får tid til ved siden av. Da velger jeg kanskje heller The Hunger Games i stedet for Game of Thrones.

Mye av dette har også noe å gjøre med motivasjon og tålmodighet. Har du dårlig tid er det mye lettere å sette seg ned med 100 sider enn å drasse fram 'mursteinen' på 1000.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For min del har det å gjøre med tyngde også.....jeg liker bøker jeg kan bære uten å få vondt i skulderen! :) Men det løser seg som regel med paperback.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller e-bøker :)
Mange syns det er vanskelig å venne seg til å lese digitale bøker, men når det først løsner, er det suuuupert!
"Alle" sitter jo og trykker og glaner ned på mobilene sine for tiden, da gjerne facebook eller nettaviser.
-Jeg også, men jeg leser i godboka mi :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange som leser på nettbrett, ser jeg, men det har jeg ikke. Jeg liker nok bedre en papirbok, lettere å håndtere enn mobilen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, for all del: ikke barnslig pga valg av tynne bøker, men pga opptattheten av bokens tykkelse. Leser tynne og tykke om hverandre, har nok ikke opplevd at det bestemmer om jeg skal lese den eller ikke:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nemlig! Jeg kan faktisk ikke huske at jeg var opptatt av sidetallet i ei bok da jeg var barn heller.
Og i dag tenker jeg ofte...jo tjukkere dess bedre mer glede...jeg sparer på boka som andre sparer på godteri...og nikoser meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bedre at noen voksne har bevart barnet i seg istedet for at alle er gråe og kjedelige.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelliSynnøve H HoelKoriander