Dette temaet har sikkert vært opp før, men jeg kan ikke finne en slik tråd. Dessuten er det sikkert stadig nye lesere.
Jeg er veldig usikker på hvordan jeg skal sette karakter på bøker, og merker at jeg i det siste har blitt litt strengere. Bøker jeg syns var skikkelig bra er det jo ikke noe problem med, men når setter man terning 1-3? Når jeg møter på en bok som er skikkelig dårlig, leser jeg den jo ikke ferdig... Biblioteket er uansett fullt av gode bøker jeg aldri får lest. Greit, jeg kan sette terning 1 på en bok som var så kjedelig at jeg ikke leste den ferdig. Men når får da bøker terningkast 2? Hadde jeg vært ansatt som bokanmelder i en avis var jeg ansvarlig for å lese hele før jeg satte karakter, men sånn er det jo ikke for de fleste av oss. Som regel vil vel de fleste gi bøkene de leser 4-6, evt 3 som jeg nå har begynt med. Skal da innrømme at jeg har litt dårlig samvittighet for at noen bøker i det siste har fått terningkast 3, men det har da altså vært fordi jeg prøver å differensiere litt.

Hvordan setter dere karakter/terningkast?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det er mange slike tråder :

1 . http://bokelskere.no/tekst/23005/
2 . http://bokelskere.no/tekst/46595/
3 . http://bokelskere.no/tekst/48493/
4 . http://bokelskere.no/tekst/102243/
5 . http://bokelskere.no/tekst/120196/
6 . http://bokelskere.no/tekst/162301/
7 . http://bokelskere.no/tekst/233387/

Dessuten kan du gå inn på diskusjoner, bla helt ned, og der vil du finne en liten søketing som du kan benytte deg av!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har helt rett, vi har vært gjennom dette før :-) Dette svarte jeg da:

Gir stort sett terningkast med en gang jeg er ferdig med boken, men må innrømme at jeg etter en stund ser jeg at jeg kanskje var litt overbegeistret. Går derfor ofte tilbake og vurderer på nytt etter ett par dager. Det hender også at jeg går tilbake og endrer det etter at jeg har lest en lignende bok som jeg likte bedre, men fikk samme terningkast.

Etter svaret over så tror jeg at det første terningkastet er vurdert kun på følelser, mens det endelige terningkastet er en god blanding.

Terningkast er noe jeg vurderer litt fra gang til gang, jeg har ikke noen oppskrift på hva som må til for å få hva slags terning. Skal jeg sette opp en tolkning så vil jeg tro det blir noe sånt som dette:

1= Den boka som får dette har jeg nok ofte avbrutt, da ser jeg ingen positive egenskaper

2= Skulle ønske jeg hadde avbrutt den.

3= Grei bok, men ikke helt min smak

4= Bra bok, men den rekker ikke helt opp. Det kan være språket eller historien som ikke fenger.

5= Godt språk, bra historie, engasjerende

6= Samme som terningkast 5, men med det lille ekstra som får deg til å sitte der en stund og tenke etter at du er ferdig med boka. Ikke nødvendigvis svaret på verdens gåte, men gjerne noe som får det til å undre på hva svaret kan være :-)

Resten av svarene og tips til andre lignende diskusjoner finner du her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborgGroLisbeth Marie UvaagHarald KHeidiKirsten LundOdd HebækDemeterHilde VrangsagenAmanda A