En liten refleksjon om hvilke bøker som kan fortjene å være en favorittbok. Har flere ganger tatt meg selv i å gi høye terningkast til bøker, samtidig som terskelen for å klassifisere den som favoritt er høy. Likeledes har jeg favorittbøker som jeg ikke klarer å gi 6'er. Noen som kjenner seg igjen? hva skal til å for at dere velger å stemple ei bok som favoritt: skjellsettende leseopplevelser som treffer deg akkurat der du er i livet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg har mine favoritter. Og jeg gir nok de høyest terningkast også. Så klart kan andre bøker også få samme terningkast, men de som blir favoritter hos meg er de som griper meg og som jeg kan lese om og om igjen uten å bli lei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vurderer bøker ut i fra forventning og sjanger. Det betyr at noen favoritter og høye terningkast betyr mer for meg enn andre. Det skyldes at noen sjangere/ type bøker har en tendens til å sitte i, mens andre er øyeblikksopplevelser. Jeg tenker f.eks at: "dette var en bra og underholdende fort - gjort- bok" og "dette var en bok jeg tror jeg vil huske resten av livet." Begge kan være favoritter, men de egner seg ikke til å bli vurdert opp i mot hverandre. Det eneste de har felles er jo ofte at de er bøker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mange bøker som er godt skrevet og har en god historie å fortelle, så når jeg velger ut noen som favoritt er det fordi bøkene overrasket meg også.
Det kan være at språket er annerledes (Tonni Morrison - Beloved), eller sammenblanding av sjangre som er gjort bra (Maria Ernestam - Alltid hos dig) eller de har fantastiske avslutninger (Jostein Gaarder - Sirkusdirektørens datter)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En favoritt kan det være fordi den har betydd mye for meg i min situasjon eller ut fra mitt interesseområde.

Terningkast handler mer om jeg tror boka er god for andre. Men, så var det det, da: Hva mener en med ei god bok? Ofte er jeg tilbakeholden med terningkast.

Ei bok kan være god fordi den er godt skrevet hva gjelder språk og oppbygning, men jeg kan også synes ei bok er god når den forteller om viktige ting.

Noen synes ei bok skal handle om hyggelige ting eller at en skal være enig i det hovedpersonene gjør. Det er ikke viktig for meg.

Hvis ei bok som beskriver realistiske ting ikke har troverdige personskildringer, kan språket og oppbygningen være så gode de vil, da synes jeg boka er dårlig. Et eksempel på det siste: "La meg synge deg stille sanger"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er lett å plukke ut favoritter, men vanskelig å gi terningkast. Å si at en bok er favoritt er en subjektiv oppfatning, mens et terningkast setter ulike bøker opp mot hverandre på en litt mer "objektiv" måte. Min beste favorittbok gjennom hele mitt liv er en helt ukjent krigsbok som heter "Ingen overlevende" av Lawrence Cortesi, men jeg kunne ikke tenkt meg å gi den en litterær 6'er. Jeg er imidlertid sikker på at alle som leser den vil sitte forbløffet tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaHeidi LTone Maria Jonassen