Alt var bedre før. Det har det alltid vært. Vi som har levd ei stund, vil uvegerlig lengte tilbake til den tida alt var enkelt: Den tida da de som ytret seg skriftlig i det offentlige rom var folk som KUNNE skrive. Nå har blant annet teknologien sørget for at så å si alle kan ytre seg - og det gjør de! På det språket de synes de behersker. Innvandrere, dyslektikere, skoletapere, dialektfriker - de benytter seg av ytringsfriheten så det suser. Det er vel ingen uting - eller?

Jeg tror ikke norsk språk går i hundene av den grunn. Skjønnlitterære forfattere har jo til alle tider skapt sine egne språklige særheter, og i de fleste tilfeller har det beriket språket snarere enn å ødelegge det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er stor tilhenger av ytringsfriheten.
Men jeg tror den på sikt vil koste oss språket vårt.
Det er ikke det samme som at det ikke vil være verdt det, men det ER en pris å betale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Monika SvarstadKirsten LundTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenTheaTone SundlandLiv-Torill Austgulen