Interessert i krim, arkeologi, historie, Midt-Østen, Storbritannia eller antropologi? Boka for deg!

På 1930-tallet ble Agatha Christie med sin mann, arkeologen Max Mallowan, på arkelogiske utgravninger i bl a Syria og Irak. Denne boka er en vennlig og humoristisk reisebok og anekdotesamling fra livet i Midtøsten, og man merker mesterens klo i det rike språket, den tilsynelatende enkle framstillingen som likevel gir et spill levende bilde av fjerne steder og svunne tider.
Tatt i betraktning forfatterens ståsted - en datter av det verdensomspennende britiske imperium - og tiden den ble skrevet i - i mellomkrigstiden var gjengs holdning til alt annet enn nord-europeere ubekymret nedlatende, på grensen til rasistisk og noen ganger over grensen - så er boka fortsatt fullt leselig og underholdende. Forsåvidt gjør dette perspektivet boka bare mer interessant, som et tidsbilde av forfatterens virkelighet i tillegg til blikket på det eksotiske.

Jeg koser meg med denne boka, og gjenkjenner motiver fra spesielt "Hvem skrev til Louise?" (Murder in Mesopotamia) som var den første Christie-boka jeg fikk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Lurer på om noen rakk å lese denne ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit R