Den første boken jeg leser er De Niros spill av Rawi Hage. Denne er det bare 20 bokelsker som følger (kan det stemme?), til tross for at den fikk Impac-prisen i 2008. Veldig troverdig og vakkert skrevet om krigen i Beirut.

Stue-boken min er Dagbok 1942-44 av Hélène Berr. Dette fremstår så langt som en eldre og "fri" Anne Frank, veldig godt skrevet om egne betraktninger under 2. verdenskrig.

Det er alltid like hyggelig å skrive dette innlegget, så takk for at dere gjør det så interessant ved å legge ut bøkene deres hver helg :-)

God helg, og god høstferie for dere som har det denne uken!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 52 svar.

Leste ut Paulo Coelhos Alef på lørdag og tatt i gang med Tom Egelands Nostradamus' testamente.

Alef ga meg ro og følelse av at tilfeldigheter ikke er tilfeldigheter, og nok en flott opplevelse med Coelho. Særegen forfatter, gitt!! Men gleder meg til røverhistoriene til Egeland, for han forteller dem godt ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette ser ut til å bli en skikkelig lesehelg, og jeg storkoser meg. Fire bøker skal bli "mine" i løpet av helga: "Og fjellene ga gjenlyd" av Khaled Hosseini, nydelig, "Eg elska ho" av Anna Gavalda, nydelig, "Atlas over fjerne øyer" av Judith Schalandsky, spenstig og "De hemmelige barna" av Allison McQueen, helt grei. Kanskje blir jeg ikke helt ferdig med alle, den første vil jeg nok kose meg med utover uka. Livet er herlig med gode bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Potter og føniksordenen! Har blitt litt hektet på Harry Potter-bøker i det siste :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lørdagskveld på hytta, det knitrer i ovnen og jeg har akkurat avsluttet J.K. Rowlins - ikke Harry Potter, men "Den tomme stolen". Spesiell og trist, men jeg oppfatter den som ekte.
Nå ligger John Irving klar - "I en og samme person".
Så leser jeg hva andre har på gang denne helga, og får som vanlig mange tips. Tusen takk :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det hørtes veldig deilig ut!
Kos deg masse :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hatt høstferie siden juli. Som jeg hater å være sykmeldt. Jeg som jobbet både 50 og 60% tidligere i år og er tilbake 100% sykmeldt. Det er så skuffende. Jeg vil heller være på jobb enn å være hjemme. Hadde jo nesten ikke fravær i fjor. Så dette er surt! Var hos nevrolog i går og skal på gastroskopi førstkommende onsdag. Kanskje jeg skal ta med meg en bok å lese i mens de filmer magesekken?;)
Jaja...

I natt leste jeg ferdig Min Kamp 1 av Knausgård. Hadde egentlig ikke tenkt å lese de bøkene for jeg trodde de ikke var noe for meg, men der tok jeg feil. Så skal begynne på Min Kamp 2 senere i dag. Liker Knausgårds skrivestil meget godt!

Også har jeg et håp om å lese ferdig Odinsbarn av Siri Pettersen. Har holdt på med den et par uker nå og det er på tide å bli ferdig med boka. Men noen bøker trenger mer tid enn andre. Sånn er det bare. Jeg liker den godt så langt så det er ikke det som er problemet:)

Og jeg skal lese videre i Velocity av Dean Koontz som jeg har kommet et lite stykke i vei på. Så går ikke tom for lesestoff denne helgen heller:)

Ellers trodde jeg høsten var kommet for godt, men der ble jeg lurt atter en gang. Jaggu skinner ikke sola i dag også. Stygt å si det, men jeg er så lei av den. Høstfargene i trærne er der i hvert fall og det er alltids noe og mørketiden. Nå mangler det bare litt regn. Vet ikke hvorfor, men jeg syns regn er bare vakkert og levende.

God helg!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har kronisk "ferie" jeg og, så jeg vet veldig godt hvordan du føler deg. Får du til å lese under undersøkelsen blir jeg imponert! Folk opplever det veldig forskjellig, men jeg hadde nok med å holde ut til det var ferdig. Håper ikke jeg skremmer vettet av deg nå, forhåpentligvis så går det lettere for deg :-)

Min kamp ble jeg lei av omtrent før de ble utgitt, men jeg får se om trass-alderen snart er over.

Det er jo det høsten handler om, sol og regn om hverandre. Når man tror sommeren er ferdig så kommer det plutselig litt sol igjen. Regnet kommer nok snart uansett. Ellers er jeg helt enig i at regnet er fantastisk. Favoritten min er når det plasker ned, samtidig som det tordner og lyner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha, kronisk ferie:) Herlig uttrykk:) Det er vel det vi begge har:)
Tror neppe jeg har lov til å lese bok under undersøkelsen, men det hadde tatt seg ut:) Er bare spentpå om jeg kommer meg gjennom den i det hele tatt. Tanken på at en slange med kamera skal ned i magen på meg frister ikke det hele tatt, men samtidig er jeg lei av å plages, så det er vel nå eller aldri. Så jeg får bare manne meg opp og stille opp:)

Min Kamp bøkene ble jeg også veldig lei av. Var lei av å høre om bøkene hele tiden overalt og "alle" snakket om dem. Men jeg er nysgjerrig av natur. Og når stormen har lagt seg må jeg bare sjekke ut disse bøkene likevel. Og jeg angrer ikke på at jeg gjorde det. Knausgård har en herlig skrivestil. Rått og levende. Så håper du kommer over trass alderen og prøver deg på disse bøkene likevel, som jeg:)

Jeg også liker torden og lyn og masse regn. Det er herlig. Da er alt så levende. Spesielt med heftige stormkast. Jeg vet ikke hvorfor jeg liker sånt vær bedre enn annet vær, men har alltid gjort det. Det er noe levende og forfriskende med det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må jo prøve å se det komiske i ting, selv om jeg gjerne skulle gjort noe annet enn å ha "ferie". Du kommer nok gjennom det. Prøv å "kvinne" deg opp istedet, det fungerer like greit :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner frustrasjonen din over sykemeldingen så utrolig godt!! Sliter med mye frustrasjon og skuffelse selv om arbeidskapasitet... :/

Hehe, selve undersøkelsen er nok fort gjort, men hadde jo vært er morsomt syn hvis du satt eller lå eller hva man nå gjør under undersøkelsen med ei bok! Men ei bok på venterommet er jo en suveren måte å få ventetiden til å gå på!!

Masse lykke til med undersøkelsen, og kos deg masse med bøkene!
God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det:)
Ja, er mektig lei av sykemelding nå. Jeg vil heller være i jobb som alle andre. Er så lei av folk som si at jeg må ta vare på helsa osv, osv, osv, når jeg heller vil fungere som alle andre. Ha strukturerte dager igjen og gjøre ting som betyr noe. Men jeg får vel bare smøre meg med tålmodighet ... igjen.

Hadde vel tatt seg ut å lese en bok med en slange med kamera ned i magen, mens andre ser på skjermen for å se på skjermen for å se hva som feiler meg mens jeg leser i bok:) Ville nok ha vært en original pasient da, tenker jeg...

Jaja, og det å ha en bok klar på venteværelset har jeg alltid. Har vært i så mange venteværelser i løpet av dette år nå, så jeg drar aldri dit uten en bok med meg:) Har med meg en bok hjemmefra uansett hvor jeg drar:) Syns det er viktigere enn mobilen:)

Kos deg med bøkene dine du også og ha en fin helg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sånne besserwissere kan få enhver forbanna - jeg er sikker på at du har prøvd å passe på helsa... Denslags "velmenende" råd kommer gjerne fra de om aldri har opplevd en dag motgang... Og har de likevel sett motgang, blir de plutselig veldig opptatt av å fortelle hva det var, for det kommer heeelt sikkert til nytte, ja... haha... Føler med deg, og håper for din skyld at de finner noen svar der med kameraet. Veldig lykke til og fortsett å holde humøret oppe ;) Så bra at bøker kan brukes til omtrent hva som helst, om det er mentale "krykker" man trenger, en latter, tidssmekker (til å slå i hjel tid med...) osv. Og takk skal du ha for åpenheten du viser med tankene dine! :) Det gir meg ønske om å gi noe tilbake, men jeg vet ikke hva mer jeg kan si uten at det blir banalt...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei og takk for en fin og varm tilbakemelding:) det varmer og det er ikke meningen at jeg skal bli så personlig i innlegene mine, men av og til blir jeg bare frustrert. Har vært syk siden 17 desember nå og er mektig lei av å være syk og ventelister til diverse spesialister har vært lange. Har vært sykmeldt januar og februar. Jobbet frem til juli og ble sykmeldt 10% igjen og har vært det siden. Lengter etter å komme meg tilbake til jobb og den grå hverdag. Er så lei av å trø hjemme. Så håper at jeg får en diagnose snart og rett medisin. Har ikke noe i mot å lese bøker dagen lang, men trenger å fylle dagene med noe mer og enn det. Gjerne med jobb og vanlige rutiner. Er bare lei av folk som sier at ting tar tid, at jeg blir bedre med tiden og at jeg bare må være tålmodig. Det syns jeg at jeg har vært, men føler at den begynner snart å a slutt. Vil jo gjerne fungere som alle andre g være til nytte igjen. Savner den følelsen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av og til trenger man hjelp fra medisinen å bli bedre av noe som kroppen ikke kan reparere selv, og ventetid kan være uutholdelig... Det er jo derfor jeg føler med deg, for jeg syns ventetid er fælt, rett og slett :( Du klager jo ikke, så det å lufte frustrasjonen må du gjerne gjøre, vi er visst flere her som ønsker deg god bedring :) Det er gjennom personlige innlegg man blir littegrann kjent med folk her også og det er bare hyggelig ;) Kan vi holde deg beskjeftiget med innlegg, bidrar jeg gjerne... Bra du har trøst og tidsfordriv i bøkene! Tenk på de som ikke har det og blir henfalne til syting!! hehe

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere får bare pøse på med innlegg om bøker og diverse her inne for å holde diskusjoner gående slik at jeg har noe å lese på mens jeg trør her hjemme om dagene. Det er en trøst det også:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har akkurat startet på "Paganinikontrakten" av Lars Kepler, og er så langt fornøyd med boka :-)
Blir neppe så mye lesing i helga siden været er så flott - men leser litt innimellom.

God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder fortatt på med Ken Follett - I all evighet. Veldig bra bok, og har fortsatt en del timer igjen hvor jeg kan kose meg i boka, da jeg fortsatt har en del igjen av denne.

God lesehelg. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal lese ferdig beleiringen av Helen Dunmore med handling fra Leningrad anno 1941. Sterk bok. God Lesehelg til deg, håper på litt sol,deilig å lese ute så lenge det er mulig...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Presten i Mitford av Jan Karon.
Dette er første bok i en trilogi.
Denne boka gleder jeg meg til.
Det står noen kloke ord her om de viktigste menneskelige verdiene: vennlighet, utholdenhet, håp og mot. Boka vil hjelpe oss til å ta det beste fra fortida med oss inn i framtida.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"De Niros spill" er lagt til ønskelista, høres ut som en bok for meg og min interesse for Midtøsten. Nå befinner jeg meg på Oslos vestkant i Dilettanten av Terje Holtet Larsen. En bok og forfatter jeg ble oppmerksom på gjennom Ava. Han skriver etter min mening usedvanlig godt, og med en humoristisk undertone som når meg langt inn i sjelen. Terje Holtet Larsen fortjener en mye større leserskare enn det ser ut til at han har her inne. Ser det er bare 22 som følger boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da tror jeg absolutt du kommer til å like denne. Du har faktisk mye av "skylden" for at jeg ble interessert i den delen av verden og de mange konfliktene, spesielt gjennom "Kvinne blant Krigsherrer".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var hyggelig sagt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endelig er jeg i gang med "Disse øyeblikk" av Herbjørg Wassmo. Denne har jeg gledet meg til og dette blir helgens leseglede. Har lest noen få sider og forstår allerede at dette blir en leseopplevelse. God høsthelg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper den ligger under juletreet:-),står på ønskelisten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avslutter Sluk (Saabye Christensen) om et øyeblikk, og går i gang med Shantaram (G.D. Roberts) som jeg har registrert mange har lest. Og likt? Blir stadig minnet på bøker her "inne", bøker som jeg har sett og så glemt.

Ellers skal jeg også lese Tenkepauser, som er en innføring i filosofi. Ja og så er det litt familieliv da :) og gulvene mener de trenger en vask. Kremt. Vi får vel få til det også.

God helg.
Anne

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg til Shantaram! Leste den for noen år siden og den sitter i meg ennå. Det er en murstein, men en meget vakker en sådan! Er spent på å høre hva du syns om den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er i gang og liker det så langt. Litt usikker på språket innimellom, men det er bare fordi jeg irriterer meg over det som blir for tydelig. Overeksponerte øyeblikk så og si. Det har jeg ikke tenkt å henge meg så hardt opp i. For jeg liker mennekene i boka så langt. Godt å høre den blir anbefalt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare se bort i fra det. Boka er nydelig uansett:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er en av de tjue som følger De Niros spill, og jeg er helt enig med deg i at det er en bra bok!

Denne helgen leser jeg Assorted Fire Events, en novellesamling av amerikaneren David Means, som er blitt sammenlignet med både Alice Munro og Raymond Carver.

Of Mice and Men, som inngår i felleslesningen av Steinbeck gikk unna i en fei, så nå har planer om endelig å komme i gang med La kloden spinne av Colum McCann, som har stått i bokhylla i en evighet og som jeg gleder meg til å lese.

På lydbokfronten er jeg snart halvveis i The Spectator Bird av Wallace Stegner, og den er foreløpig utrolig bra.

Riktig god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kom nettopp hjem fra en tur på biblioteket hvor jeg plukket opp Stephen Chboskys The Perks of Being a Wallflower, Jane Austens Pride and Prejudice og Tarjei Vesaas' Is-slottet. Får se hvilke av dem jeg får lest i løpet av helgen! I tillegg fikk jeg med meg nr. 6 og 7 i Fables-tegneserien, så jeg har mye å lese! Synd helga er så kort, egentlig...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg brytest og kjemper med portugisisk-dyret
Kan tru Dom Casmurro er seig å få i kne
Så veklsar eg på med litt lettare lektyre
Of Mice and Men har eg snart slukt på ein, to, tre!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dom Casumorro står på ønskelisten min, men det du skriver om den virker unektelig litt avskrekkende. Du leser den vel i tillegg på originalspråket, du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det å lese den på portugisisk som er tungt, ja. På norsk vil eg tru det er grei skuring, og ei underhaldande forteljing så langt. Eg er halvvegs. Imponert over Capitu, den smarte jenta som hovudpersonen er forelska i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra!
Jeg likte nemlig Brás Cubas' posthume memoarer av samme forfatter godt.
Da har jeg med andre ord nok en god bok å glede meg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har ikke helt planlagt helgen enda, men håper på en god blanding av mye sosiale ting og mye lesing :)
Holder på med God natt, Miranda. Dette er en virkelig spennende bok om Miranda som møter Brendan. Hun skjønner dermed fort at han ikke er noe for henne og er veldig lettet da hun får han ut av leiligheten sin, og tenker at hun er kvitt han for godt. Så enkelt er det ikke. Brendan er plutselig sammen med søsteren hennes, og prøver å innynde seg hos hennes psykisk syke bror. Brendan både ydmyker henne forran familien og truer henne. Vil han ødelegge hele livet hennes før hun blir kvitt han, eller blir hun aldri kvitt han?

Holder også på med Barneskjebner. Detter er bra og interessant stoff, men med en blanding av at det ikke er så mye ny info for meg, og et til tider et litt slitsomt språk, gjør denne lille korte boken tung å plukke opp.

Fikk også Mindfulness - en vei ut av depresjon og nedstemthet i posten igår. Den ROPER på å bli lest.. he-he. Tviler på om jeg rekker noe særlig av den denne helga, men har veldig stor tro på den! Jeg kjenner endel til mindfulness fra før av, og har lest deler av denne boken med stor iver før. Jeg måtte derimot dessverre levere den på biblioteket igjen før jeg hadde fått lest den ut.

Ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God natt, Miranda leste jeg for noen år siden. Den er ikke så verst den. Lenge siden jeg leste noe av Nicci French. (Visste du at Nicci French er navnet på et ektepar som skriver sammen akkurat som Lars Kepler bøkene? Det er helt sant).
Tror også at God natt, Miranda ble filmatisert hvis jeg ikke husker helt feil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stilte akkurat er spm om slutten på boka under diskusjoner om boka. Kanskje du kan hjelpe meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat avsluttet boken og likte den godt! Endte på en svak 5er!
Ja, det sto i smussomslaget på boka at det er et ektepar, men visste det ikke før jeg så det der!
Det er alltid spennende å se filmer etter man har lest boka den er basert på! Vet du hva den heter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og.... Om mus og menn av Steinbeck!
Meldte meg jo på felleslesningen av denne, men ikke kommet igang enda.. Det er for dårlig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsetter med mursteinen "Balansekunst" av Rohinton Mistry. I tillegg skal "Syngja" av Lars Amund Vaage fullføres.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en bok jeg skal lese en gang til. En av mine favorittbøker. God helg og god lesning

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har såvidt begynt på A Clash of Kings, bok to i A Song of Ice and Fire av George R.R Martin. Har ikke hatt så mye tid til å lese den siste tiden på grunn av studier, men i dag har jeg levert en kvalifiseringsoppgave, og ser frem til helg og et par hundre sider med god fantasy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser fremdeles Balansekunst. Helt fantastisk bok, men jeg tviler på at jeg rekker å bli ferdig med den innen helga er over, skikkelig murstein av ei bok og. Kan anbefale den videre iallefall!

God helg, og god høstferie(det har nemlig mine barn nå)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En av de desidert beste bøker jeg har lest. God lesning og god helg....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har såvidt begynt på Vidunderbarn av Roy Jacobsen og har planer om å lese videre på den i helgen. Var av en eller annen grunn litt skeptisk til både boken og forfatteren, men allerede etter noen sider var jeg overbevist om at den er bedre enn jeg forventet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken ble ferdiglest i går, og jeg endte opp med å gi den terningkast 5. Fantastisk når bøker viser seg å være så mye bedre enn forventet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarer du som regel å lese ut to bøker på en helg?

Virker som to spennende bøker det her, De Niros spill virker jo veldig bra

Håper du kommer med tilbake melding på bøkene

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg ferdig med boken, og jeg står ved min anbefaling. Har skrevet ett lite innlegg her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skal lese ditt innlegg. Absolutt en bok å lese det her :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hender at jeg leser ut to bøker iløpet av helgen, men det vanlige er nok at jeg leser ut en jeg allerede er godt igang med og kanskje begynner på en ny.
"Stueboken" er en bok jeg ofte har liggende i flere uker, den leser jeg noen sider i når det passer.

Er ca. halvveis i De Niros spill og så langt er jeg imponert. Skal gi deg en tilbakemelding når jeg er ferdig, men det kan hende det ikke er før til uken :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Steinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteKirsten LundMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid Nygaard