Har lest gjennom tråden om temaet du tar opp Jan. Jeg har faktiskt gjort det et par dager nå. Det er interessant fordi jeg leser mye og jeg skriver selv også.
Jeg har ikke klart å gi noe svar og jeg skjønner nå at det er fordi jeg ikke kan gi noe klart og konkret svar på det du spør om.

Jeg er nesten altlesende når det gjelder bøker. Jeg vil ha god krim (Tom Kristensen og Karin Fossum) og spenning (Dan Brown), romaner som gir meg nye synspunkter på mennesker (Per Petterson og Roy Jacobsen), romaner om samfunnet vårt (Gert Nygårdshaug, Khaled Hosseini), romaner som er fornøyelige (John Irving), biografier, bøker om krigshistorie og diktsamlinger.

Så hva bør en forfatter skrive? Vel jeg ønsker å finne et rikt utvalg av bøker i de forskjellige sjangerene. For oss lesere bør vel en forfatter velge det temaet og den historien som man best kan formidle slik at det blir en bok folk ønsker å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg synes du har gode innspill, Hedvig (som alltid). Selvsagt skal vi ha et godt utvalg av bøker å velge mellom som dekker alle mulige genre og temaer. Spørsmålet mitt var vel heller om vi idag har "mistet" noe av den samfunnskritiske litteraturen.

Tanken min dukket opp basert på at noen her inne skrev at de skulle ønske de var en del av en verden der det var mye å kritisere, der ungdom var mer samfunnsbevisste. Jeg tror det er mye å ta fatt i i dagens samfunn, dersom vi bare vil (og tør). Det at mange føler at samfunnskritikken tilhører "en annen tid" er kanskje et resultat av at litteraturen for tida fokuserer på andre og mer nære ting.

Det er interessant at du nevner Hosseini og Nygårdshaug. Hosseinis bøker er kanskje ikke så relevante i forhold til "trygge Norge". Nygårdshaug er kanskje en av de få som tar fatt i vintenskapelige trender og bruker litteraturen for å skape politisk bevissthet. På 70- og 80-tallet hadde vi en haug samfunnskritiske forfattere. Jeg skjønner på en måte at Nygårdshaug føler seg alene på barrikadene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaTanteMamieDolly DuckHilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora Fjelli