Nå har jeg skumlest diskusjonen du startet og fikk lyst til å komme med et tilsvar, selv om det er tre dager siden du startet den.

For det første; poenget du vil få frem, kommer tydelig frem av overskriften din. Du trenger ikke skjære alle blondiner med oppblåst frontparti over en kam, for å fremheve "poenget" ditt, som du sier er grunnen til generaliseringen i et svar under her. Teksten under overskriften får dessuten innlegget ditt til å handle om noe mer enn bare interessen for lesing. Den sier at "hvis du ikke leser, så er du dum". Det er en farlig antakelse. Det bringer meg til neste punkt.

For det andre; man kan passe intellektuelt med en person, selv om man ikke deler interessen for bøker. Bøker er ikke den eneste kilden til kunnskap. Du trekker frem at du leser for å bli mer romantisk og blablabla. Hvis du lærer og bli mer romantisk av å lese om det, så fins det faktisk folk som blir mer romantisk av å leve livet. Skaffe seg egne erfaringer istedet for å lese om dem. Prøve og feile litt. Hvis jeg var deg, så ville jeg prøvd det.

For det tredje; Du virker særdeles interessert i å vri svarene dine til å omhandle sex på ett eller annet vis. Greit nok kanskje, siden verden stort sett i dag er helt banan når det kommer til sexfiksering.

For det fjerde (Med utgangspunkt i det du har liret av deg her.); Hvis du leser for å bli mer intellektuell, så tror jeg du har noen bøker igjen.

For det femte; Ja, det kunne jeg og det gjør jeg. Hun er også særdeles intellektuell. Blond og det hele. Tenke seg til du...

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Takk for et godt, men noe merkelig svar:)
Jeg skriver slett ikke at de som ikke leser er dumme, det er din egen tolkning. Dog er det jo en aldri så liten indikasjon på at de ikke er så altfor skarpe. Vi kan sikkert diskutere definisjonen av hva "dum" er, men det ser jeg liten grunn. Regner med at vi begge vet at de fleste av oss har våre styrker og svakheter.

Litt interresant det du skriver om en farlig antakelse. Hvis jeg hadde vært så ille som du virker å mene kan du ha et poeng, men det er moro å se at du selv går i den feller du mener jeg har gått .
Merkelig nok virker det som at du tror at all min erfaring rundt romantikk begrenses til bøker.
Kan jeg kalle det en farlig antakelse? Bøker er for meg som for de aller fleste andre, et supplement i hverdagen. Ser også at du har fått for deg at jeg leser for å bli mere intellektuell, etterfulgt av en uverdig kommentar:) Jeg leser for å nyte, lære og utvide mine horisonter.
Du klarer sikkert å tolke deg til at jeg ser på meg selv som en intellektuell, og alle blondiner er fra naturens side dumme. Greit nok det, men dette er altså ting jeg aldri selv har påstått.

Til slutt vil jeg si at politisk korrekthet ikke er min sterkeste side. Jeg liker å ta opp alskens tema uten å først måtte vurdere om alle takler det. Noen, som deg, vil tolke det som et slags angrep på noen, andre vil tolke det på andre måter. Jeg har selvfølgelig respekt for din mening rundt dette tema. Men å dra forhastete konklusjoner er ikke så smart.

Får håpe at du ikke irriterer deg altfor mye over denne og framtidige tråder av meg.

Ps. Beklager rotete skriving. Stressende dag.

Mvh. Tore

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første avsnitt; Du er jo jaggu i gang igjen, Tore!

Andre avsnitt; Jeg har respekt for at du leser for å utvide dine horisonter. Det gjør jeg og. Det var ikke min intensjon å anta noe som helst, jeg ville bare illustrere det med et poeng for å se om du tok det. Men der vi leser for å utvide horisonter, er det andre som gjør tingene vi leser om. Hvis du fortsatt mener, etter å ha utvidet dine horisonter, at de som ikke leser ikke matcher ditt intellektuelle nivå, så trekker jeg konklusjonen om at du må lese mer. Eventuelt møte andre mennesker.

Tredje avsnitt; dra forhastete konklusjoner? I like måte, får jeg si da. Du startet jo hele debatten med en forhastet konklusjon.

Jeg irriterer meg ikke over noe som helst du har skrevet. Jeg ville bare påpeke noe som jeg opplever er helt på vidda. Og det er morsomt å diskutere med en annen trønder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så bra sagt! Egentlig synes jeg det er et greit tema å diskutere, for hva folk vil ha i et forhold er så forskjellig og ganske interessant (ofte ender man opp med en man elsker, men som slett ikke passer til alle "punktene" man hadde gjort klar på forhånd!), men jeg synes tonen til Tore Rønning er slibrig og ubehagelig. Det er ikke passende hele tiden å komme med sexorienterte bemerkninger i alminnelig samtale (synes ikke man kan skylde på at "sånn er samfunnet", for selv om media er slik, så oppfører ikke høflige mennesker seg slik likevel).

Hadde jeg møtt en som pratet slik på byen hadde jeg bedt vedkommende la meg være i fred. Begynte nesten å lure på om det bare var jeg som la merke til dette...

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det er godt mulig at jeg er noe annerledes den jevne Bokelsker bruker, virker nesten som det, men hvorfor henge deg opp i tonen? Jeg forstår at ditt forhold til sex sikkert er annerledes enn det jeg har, men også det er vel strengt tatt ikke noe å henge seg opp i. "så oppfører ikke høflige mennesker seg slik" som du skriver får meg til å anta at du ikke akkurat er noen frigjort person.
Jada, jeg vet det er en farlig antakelse, men jeg legger meg gjerne på ditt nivå:)

Hvorfor ikke respektere at andre har sine meninger? Selv om de ikke passer til ditt verdensbilde.burde du tåle det uten å stemple det som slibrig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke lite frigjort bare fordi jeg mener at stadige seksuelle hentydninger ikke hører hjemme i enhver type samtale, og det tror jeg ikke jeg er alene om. Jeg synes for øvrig også at det å diskutere hvor seksuelt frigjort jeg er ikke er relevant i denne diskusjonen.

Dine antydninger lenger nede på siden her om at du i kraft av å være mann evner å bære mer ansvar på dine skuldre enn hva jeg gjør, sier vel nok om hvem av oss som er mest moderne, tenker jeg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Teamet er greit det, det er ikke der det skurrer for min del :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for et utrolig bra svar. Så mye mer saklig enn mitt noe flåsete innlegg. Men essensen var den samme. Godt at det kommer fra en mann og ikke bare en "dum" blondine som meg (eg. eks., nå er jeg mer hvitting)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig :) Vi er nok rimelig enige ja :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

OddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesHarald KRolf IngemundsenTine SundalKirsten LundelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunillaEli HagelundNicolai Alexander Styve