Har ennå til gode å lese Harry Potter. Har tenkt å vente til jeg kan lese for eldstegutt. Han er snart 6 og har blitt lest mye for, men jeg regner med det er litt for tidlig med Potter ennå? Noen som har erfaringer rundt dette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg ville ventet. Det er i grunn bare de to første som kan leses for et barn på 6. Dessuten vil han nok ha mer glede av dem om noen år. Og, da kan du lese alle etter hverandre.

Det er jo vanskelig å legge dem fra seg når du først har begynt. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar begge to. Det var nok som jeg trodde. Vi venter noen år til :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De kan være ganske skumle for endel barn. Jeg kjenner en 9-åring som fikk mareritt av dem. Jeg mener å huske at den er beregnet for 11+ år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte vel å lese, eller hellerbli lest for, fra Harry Potter da jeg var ca. 9 år. Første boken skjønte jeg ikke så mye av den gangen, men i og med at den første filmen kom samtidig var det naturlig å begynne å lese på serien da. Jeg var nok ikke fyllt 10 før jeg og pappa hadde jobbet oss gjennom bok 2 og 3 også. Det som skal være sakt om serien er jo at i takt med at figurene i serien blir eldre må også leserskaren holde følge. De tre første bokene er de som er mest utpreget barnebøker med enkle budskap og et minimalt voldsbruk. Fra bok nummer 4 og utover er det nok litt mer intenst og stemningen blir etterhvert en helt annen. Dette gjør jo at mens barn på 9-10 år fint kan lese de tre første, kan noen reagere sterkere på de neste. Datteren til kusinen min er vel rundt 11 og hun har nå lest seg gjennom ihvertfall nesten hele serien på egenhånd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjersti