Denne har stått i hyllene mine i flere tiår, og der kunne den i og for seg fortsatt ha stått ulest uten at jeg hadde gått glipp av noe.

Dette er ingen roman eller novellesamling, men noe som kalles flanerier. Jeg må innrømme at sjangeren var ukjent for meg. Visvas har jeg lyst til å kalle det. Ikke verdt å bruke tid på etter min mening.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Har både denne og andre bøker av Odd Eidem - som står i bokhylla - uleste. Kanskje jeg skulle ta dem frem utover høsten ?
Men liker jeg de ikke, avbryter jeg :-) Orker ikke bruke tid på lesestoff som jeg ikke finner glede i .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi er så forskjellige, så det som ikke faller i smak for meg, kan godt gi deg en god opplevelse. Det kan vi aldri vite helt sikkert :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre på terningen ... det var da veldig strengt... Jeg har bare lest noen få av disse flaneriene og fant dem sjarmerende og tankevekkende. Liker den slentrende stilen. Nå ble jeg brått usikker på om jeg skal ta dem opp igjen.

Jeg er for øvrig imponert over at du fullfører, gretemor, når boken tiltaler deg så lite. All ære for det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken er liten og tynn og av og til har han noen gode poenger. Men jeg synes det var for mye visvas som jeg kaller det, til at jeg kan gi den en bedre karakter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og hva er flanerier...??...nysgjerrig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fra Wikipedia: "Flaneri (frå fransk flânerie, 'slentring') er ein litterær sjanger med ein uformell, personleg stil som gjer seg betraktingar rundt det som skjer i tida.
Hallvard Rieber-Mohn har kalla flaneriet «...en krysning av novelle, epistel og kåseri, tilsatt en knivsodd 'fortrolig samtale med leseren'».[1] Engelske Virginia Woolf skreiv mykje innan denne sjangeren, medan det i Noreg var Odd Eidem som etablerte han på 1960- og 1970-talet, gjennom mange godtseljande bøker med undertittel «Flanerier».

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag