Har jeg ikke tenkt på... før nå, haha... og ser jo jeg har mange av tilsvarende bokomslag i bokhyllen hjemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Lurer på om det er forlagene som er fantasiløse eller om de velger omslagene bevisst ut for å tiltrekke seg visse lesere?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lurer på om ikke stock images kan ha noe av "skylden" for lignende eller identiske bilder på bokomslag. Designerne bruker bildebanker på nettet, de legger inn søketermer som f.eks. "winter trees white red distance", krysser av for at de vil ha bilde med én person i, og vips, får de opp masse bilder som ligner på hverandre. De (les: forlaget) kjøper retten til å bruke bildet, og benytter det som element i designen sin.

Når du bruker disse digitale bildebankene kan du legge inn hvilke stemninger, farger og objekter du vil ha med i bildet - og jeg tipper altså at illustratørene (forlagene) ofte starter med dét, en stemning de vil overføre til den potensielle kjøperen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg innbilte meg at jeg hadde lest et sted at bokomslag ble valgt med like motiver/stemninger for å vise likhet med andre bøker (..som kanskje allerede er bestselgere..)?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har du selvfølgelig helt rett i, Christina.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er i så fall veldig interessant og noe jeg gjerne skulle visst mer om :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne Sjønnesen