Jeg vet det er veldig mange som sier det at man bør lese bøkene i rekkefølge nettopp for å bli gradvis kjent med hovedpersonen(e), men jeg er bare delvis enig.
Jeg begynte rett på bok nr 3 i denne serien, rett og slett fordi jeg ikke visste at det var en serie før jeg startet. Det gjorde meg ikke noe særlig. Og jeg synes fortsatt at den boka er den beste av de jeg har lest av han. Så jeg vil anbefale deg den!
Det samme har jeg gjort med flere andre serier også, uten at jeg har vært klar over det på forhånd. Da har jeg heller startet på første bok og lest de i rekkefølge senere, hvis jeg likte den jeg begynte med :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det er klart. Man kan jo så klart lese bøkene i den rekkefølgen man selv ønsker. Hender jo noen ganger at man kjøper bøker på salg etc. og ikke tenker på at det kanskje var en serie, og at det ikke er første boken i serien man kjøper. Jeg har og kjøpt/lest bøker i feil rekkefølge før, og det fungerer jo fint det og, så lenge man liker bøkene. Gjorde dette da jeg leste Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole, da startet jeg midt i serien ca fordi det var de bøkene vi hadde hjemme, og begynte på starten av serien senere iom. at jeg likte bøkene godt, og så leste jeg tilslutt de siste bøkene som hadde kommet ut.

Hypnotisøren er en bok man nødvendigvis ikke trenger å lese først, siden de to neste bøkene er litt mer frittstående, enn den første boka. Men det er en del fortsettelse i bok 3 fra bok 2, så de to bøkene følte jeg at var lurt å ta i riktig rekkefølge etter å ha lest dem.Syntes det var greit å ha lest bok 2 før bok 3 for å forstå bedre av familielivet til Joona, Eller mer riktig, bok 2 fikk meg til å bli mer nysgjerrig på å lese bok 3 pga. hvordan boka framstiller handlingen, og fikk meg til å lure på hva som faktisk hadde skjedd. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forsåvidt enig. Stikkprøven kan være hvor som helst. Er bøkene gode nok for (gjen)lesing, begynner man naturligvis på begynnelsen!! Indridason, der begynte jeg med nr 2, og tok fortløpende derfra, nr 1 fikk jeg ikke tak i før lenge etterpå... Går helt fint. Har ikke holdt meg helt oppdatert med han, for jeg har prøvd å samle dem innbundne, men de koster jo flesk, jo! Noen ganger finner jeg en jeg mangler på salg, eller jeg kjøper brukt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen