Det har ikke blitt så mye lesing denne helgen, men jeg har i løpet av uka såvidt startet på Lars Kepler - Sandmannen. Liker godt bøkene Lars Kepler skriver. Hypnotisøren er vel den boka jeg har likt dårligst av bøkene ekteparet har skrevet så langt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

ok... kanskje jeg skal gi Kepler en ny sjanse... Prøvde Hypnotisøren som lydbok, men meg og lydbøker... hehe. Var vel halvveis da jeg glemte å høre etter på samme sporet tre ganger på rad, så jeg ga den opp. Bra jeg kjørte, ellers hadde jeg sovnet! Hvilken syns du er best, så langt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje det fungerer bedre å lese enn å høre på lydbok? :)
Du kan jo prøve å starte på Hypnotisøren på nytt, og evt. fortsette på neste bok for å se om du liker bøkene. Det er jo ikke alltid at alle bøker passer for alle, og faller i smak. Det lønner seg nok å lese bøkene i rekkefølge, da man blir bedre kjent med Joona Linna for hver bok, og bøkene blir på en måte fortsettelse av hverandre i deler av storyen.

Jeg er litt usikker på hvilken av bøkene jeg har syntes har vært den beste, men ser at jeg her på bokelskere har gitt Hypnotisøren 4, mens de to andre jeg har fullført og lest ferdig av ham, har jeg gitt 5 i terningkast.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sant nok, å få etterforskeren litt og litt innpå seg etterhvert som historiene utspiller seg er jo litt av poenget med dagens seriekrimkonsept, syns jeg. Joona Linna virket sympatisk og har vel litt til felles med Erlendur i Indridasons bøker ved å virke jordnær og en anelse gammeldags... Min kjære mor mener jeg må gi Ruth Rendell en ny sjanse også, for eneste bok jeg har lest av henne var En fryd for øyet, en høyst ubehagelig bok der man "var med" inni forbryterens hode. Ikke noe så subtilt som når man "er med" de syke forbryterne til Val McDermid, men han var en ekkel, ful personlighet... Usj! Litt samme følelsen fikk jeg med henne fra videoopptakene mens hun var hos behandling hos hypnotisøren ti år før denne historien, samt at det gikk utrolig sakte fremover (eller var det bare jeg som tenkte slik, fordi jeg vanligvis leser raskere enn en oppleser på lydbok??). Du har kanskje rett i at det oppleves annerledes i papirform, for jada, det var ting jeg satte pris på der også... Takk for svar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener jeg husker at noe av grunnen til at jeg ikke syntes Hypnotisøren var like bra som de andre bøkene, var pga. at det gikk litt sent framover, og at det tok litt tid før deg skjedde noe. Lydbok pleier jeg ikke å høre på.

Man er jo ikke nødt til å lese bøkene i riktig rekkefølge hvis man ikke ønsker det. Bok 1 har ikke like mye sammenheng som de to andre bøkene, Bok 2 og 3 er mer nærmere hverandre i historie, så her syntes jeg det var greit å ha lest 2 før 3. Deler av bok 2 fikk jeg interessert i å fortsette å lese bok 3,

Ikke lest noe av Ruth Rendell eller Val McDermid enda, men jeg har et par bøker av dem liggende. Husker jeg så seriene basert på Val McDermid som påskekrim da jeg var yngre, Arr i sjelen eller noe slikt, og syntes den serien var spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet det er veldig mange som sier det at man bør lese bøkene i rekkefølge nettopp for å bli gradvis kjent med hovedpersonen(e), men jeg er bare delvis enig.
Jeg begynte rett på bok nr 3 i denne serien, rett og slett fordi jeg ikke visste at det var en serie før jeg startet. Det gjorde meg ikke noe særlig. Og jeg synes fortsatt at den boka er den beste av de jeg har lest av han. Så jeg vil anbefale deg den!
Det samme har jeg gjort med flere andre serier også, uten at jeg har vært klar over det på forhånd. Da har jeg heller startet på første bok og lest de i rekkefølge senere, hvis jeg likte den jeg begynte med :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er klart. Man kan jo så klart lese bøkene i den rekkefølgen man selv ønsker. Hender jo noen ganger at man kjøper bøker på salg etc. og ikke tenker på at det kanskje var en serie, og at det ikke er første boken i serien man kjøper. Jeg har og kjøpt/lest bøker i feil rekkefølge før, og det fungerer jo fint det og, så lenge man liker bøkene. Gjorde dette da jeg leste Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole, da startet jeg midt i serien ca fordi det var de bøkene vi hadde hjemme, og begynte på starten av serien senere iom. at jeg likte bøkene godt, og så leste jeg tilslutt de siste bøkene som hadde kommet ut.

Hypnotisøren er en bok man nødvendigvis ikke trenger å lese først, siden de to neste bøkene er litt mer frittstående, enn den første boka. Men det er en del fortsettelse i bok 3 fra bok 2, så de to bøkene følte jeg at var lurt å ta i riktig rekkefølge etter å ha lest dem.Syntes det var greit å ha lest bok 2 før bok 3 for å forstå bedre av familielivet til Joona, Eller mer riktig, bok 2 fikk meg til å bli mer nysgjerrig på å lese bok 3 pga. hvordan boka framstiller handlingen, og fikk meg til å lure på hva som faktisk hadde skjedd. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forsåvidt enig. Stikkprøven kan være hvor som helst. Er bøkene gode nok for (gjen)lesing, begynner man naturligvis på begynnelsen!! Indridason, der begynte jeg med nr 2, og tok fortløpende derfra, nr 1 fikk jeg ikke tak i før lenge etterpå... Går helt fint. Har ikke holdt meg helt oppdatert med han, for jeg har prøvd å samle dem innbundne, men de koster jo flesk, jo! Noen ganger finner jeg en jeg mangler på salg, eller jeg kjøper brukt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

SiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana Wesserling