Jeg liker en kriminalbok. Men da skal den være god. Denne er VELDIG god (for meg), særlig fordi at forfattere innen denne genren fra Island er meg ukjent, både hva land, miljø osv. Motivet, både som sådan og for løsningen av mysteriet er sjeldent, svært sjelden. Bare å gjøre dette troverdig er for meg glimrende gjort. Her har vi en forfatter som til nå har gått meg " hus forbi", det vil han ikke lengre gjøre. Ikke bare skriver han journalistisk glimrende, han fremstiller selve plottet med en stadig stigning i såvel spenningsmomentene , mulighetene for løsning så fengslende at en må liksom bare ikke legge den fra seg av fri vilje. Avsløringen kommer slik den skal -i etapper-så snart man har en velbegrunnet løsning, så er det ikke det likevel. Men mesterlig kommer han i mål. Og det er godt gjort for løsningen er like genial som den er opplagt, det vil si den er opplagt i ettertid.
Kriminallitteratur i denne formen er en sann kunst. Og for en godt voksen leser som meg, som har gått veien via Knut Gribb (Detektivmagasinet), Agatha Christie, (jeg nevner ikke flere, for ikke å fornærme noen) så er denne boken et must. En varm litterær vin fra Island uten å gå så langt som å kalle det et vulkanutbrudd. (Ja, jeg vet at denne siste setningen min er morsom på en slett og vulgær måte nærmest. Men lar den stå. Jeg ser at min terningkast er 5, den er en sekser etter nærmere ettertanke. Så jeg får forsøke om jeg er teknisk nok til å trille den om igjen til den 6er boken fortjener.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Så bra at du har oppdaget Arnaldur Indridason. Han er en av mine favoritter og jeg har alle bøkene hans. Er fasinert av plottene, skrivestilen og persongalleriet, ikke minst Erlendur. Bøkene har gitt meg mange flotte leseropplevelser :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk, det var bare hyggelig. Måtte bare svare da jeg så Inlegget ditt om Indridason. Blir glad når nye lesere får opp øynene og leselysta på hans bøker. Han er en av mine favoritter, som sagt. Klok frue som kom med en bok av Indridason til deg :).
En av de hyggelige tingene ved å være på dette nettstedet, er at en treffer like bokgale mennesker som en selv ved siden av at en får tips om nye leseropplevelser.
Må si jeg ble fasinert av systemet ditt, du trenger det med så mange bøker. Like proft som på et bibliotek :). Jeg er en samler selv og verner godt om skattene mine. Heldigvis er barna mine likedan så det blir tatt vare på for ettertida også. I 2007 mistet jeg hele boksamlinga mi ( pluss det meste av andre ting) i en brann. Traumatiske greier. Er godt igang med en ny boksamling og har greid å spore opp kjære, gamle skatter hos brukthandlere og på nett. Siste kupp var Torborg Nedreaas sine samlede verker i 7 bind og fire bøker av Bjørg Vik. Jente og kjære favoritter fra studietida på 70 tallet.
Ønsker deg flotte leseropplevelser framover med Indridason og flere. God søndag.
Mvh Solfrid

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har funnet en liten bruktbutikk drevet av Indremisjonen( tror jeg). Der selger de innbundne bøker for 10kr og paperback for 5kr. Det er helt sprøtt!! Noen ser helt uåpnet ut. Har funnet igjen mange perler der. Kjøpte Herman Wildenvey samlede dikt i skinninnbinding ( litt slitt) for 20 kr stykket. Min mor er veldig glad i dikt og deklamerer Wildenvey og Jacob Sande. Hun fikk bøkene og ble storfornøyd ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinG