"Det gledes" har jeg aldri hverken hørt eller lest. Opplever uttrykket som upersonlig, og det er synd da "glede" er et ord full av forventning og liv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg aner ikke hvorfor, men uttrykket "det gledes" irriterer vettet av meg. Har kun sett det uttrykket på facebook og jeg vet ikke hvorfor jeg ikke liker det uttrykket. Jeg klarer bare ikke å ta det "alvorlig" på en måte ... Sikkert bare jeg som er gammel og sær:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da er vi to ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av døtrene (som "er på" facebook i motsetning til sin mor) mener det er en slags misforstått fornorskning av det engelske "likes" - dette likes - som så er blitt til det totalt håpløse "det gledes". Ikke vet jeg. Enig med alle dere som ønsker å luke ut den slags av intetsigende og feilakig tull av språket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tre.... Lover på tro å ære at jeg aldri skal bruke det her, på "feis" (må bare tenke på den entusiastiske trønderen i Torsdag kveld fra Nydalen") eller noe annet sted.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Det er bare et uttrykk som har irritert meg veldig lenge nå. Det høres ikke ut som et uttrykk i det hele tatt:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fullstendig enig med både deg og Bjørg. Lurer på hvor det stammer fra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg også. Det virker som "slurveuttrykk" for meg. Jeg irriterer meg alltid over det uttrykket for det virker så barnslig for meg når jeg hører/leser det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Blir med på håndsopprekninga der, men jeg tror faktisk det forsvinner av seg selv. For eksempel: Satt og kjørte og hørte Lene Marlins Unforgivable Sinner. Ok, den var med som filmmusikk, kom jeg på, hvilket år var nå det? 1997, mente tankene mine. Hva het filmen? Schpaaa, svarte bakhuet. Hmmm... Det var også et uttrykk som var "grisekult" en gang i tida, og borte ble det, gitt!! "Det var jo bare såååå schpaaa, ass!!" Jaja, det var den døgnflua.

Interessant...

Forøvrig er jeg fan av Finn-Erik Vinjes spalter (jada, vet han har pensjonert seg sånn stort sett) og syns det er interessant hvordan han, som er såpass gammeldags og korrekt, uten videre godtar at ungdom spesielt leker med språk og uttrykk slik at de blir mote en stund, noen få blir hengende ved og etter en stund blir de til og med tatt opp av Språkrådet som godkjenner uttrykket for ordlista... Mens resten ganske enkelt går i glemmeboka.

Hvor "det gledes" kommer fra har andre bedre tanker om enn meg, for min kunnskap om dette spesifikke uttrykket fikk jeg faktisk her i denne tråden... Men der ligger altså min fremtidsspådom. La oss legge merke til at ut fra undersøkelsene deres ser det ikke ut til at noen seriøse skrivere av noe slag har tatt det i bruk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner det er mange ungdom som leker seg med språket og det er lov det- Håper bare ikke at "det gledes" kommer i ordboken:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav Selfors