Er spørsmålet om det er KUNST? Da er vi vel over på nytt tema. Eller er litteratur = kunst?

Egentlig skrev jeg et lengre innlegg om krim/chick-lit/seriebøker, men så orket jeg ikke gjøre det ferdig :) Ikke spesielt til deg, altså! Sommer og latskap :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Spørsmålet var om det skulle inn på pensumlistene. Jeg regner med graden av kunsterisk kvalitet virker inn på hva som skal inn på pensumlistene? Og hvis ikke litteratur er kunst, vet jeg ikke hva som skulle være det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg ikke studert litteraturvitenskap, men jeg håper da virkelig at studiet omfatter mer enn litteratur av høy "kunstnerisk kvalitet". Det vi lærte om litteratur på videregående for hundre år siden dreide seg om mer enn bare det høyverdige....så de er vel ikke dårligere nå til dags, på høyere studier? Vi hadde f eks utdrag av Morgan Kane i vår norskbok - muligens bare et triks, men uansett var det relevant den gangen på starten av åttitallet, da Morgan Kane hadde solgt i bøtter og spann i et tiår eller så.

Jeg synes fortellingene i seg selv er interessante, og noen ganger er de dårlig skrevet, men fenger likevel - mens andre fortellinger kan være meningsløse og kjedelige selv om forfatteren er kunstnerisk til fingertuppene. Dette har jeg skrevet om før, men skitt au.... :) Jeg er nemlig typen som heller vil høre en skikkelig bra låt på en skurrende mono-reiseradio, enn en sjelløs gaulesang på verdens beste stereoanlegg. Jeg vil altså heller lese en historie som fenger, interesserer eller berører, selv om jeg ser klisjeer og anakronismer og det som verre er - enn å slepe meg gjennom et kunstnerisk verk med nyskapende eller klisjefritt språk, der fortellingen ikke fenger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Øystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristina