Enig med deg i at sistesetningen overrumplet fullstendig! Generelt synes jeg at fjerde bok er den morsomste Min kamp-boka til nå. Karl Ove Knausgård som 16-,17- og 18-åring er utrolig komisk (ufrivillig, oftest), mye morsommere å lese om enn den kjedelige åtteåringen vi traff i tredje bok. Det beste med fireren mener jeg er selve tonen, hvor selvhøytidelig og selvbevisst Karl Ove Knausgård i tenårene er. 18-åringer eier som kjent verden og vet alltid hva som er best og riktigst, noe jeg synes teksten tar tydelig på kornet. Boken har nesten ikke noe språklig distanse til innholdet, det ER en ungdom som skriver, nesten hele tida. Forfriskende. Interessant også å følge den spede begynnelsen av hans forfatterkarriere. Sekvensen hvor han etterlikner Kjærstads postmodernistiske skrivestil: priceless! Synes også det var på tide å få et litt mer nyansert bilde av faren, og det får vi i dette bindet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Høres bra ut...nå har jeg hatt en LAAANG Knause-pause mens jeg har ventet på bok 4 (lydbok) og den fikk jeg i dag. Så nå er jeg mottagelig for en ny Knause-dose. (Tror jeg gjør ferdig Imot kunsten først, når den nå er påbegynt. Den lover i hvert fall godt..om forfatteren har valgt tittelen Imot kunsten, så er i hvert fall hans språklige nivå på et høyt "kunstnerisk nivå" )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig lettlest, blåste gjennom på et par dager. Stiller ut den 18 år gamle Karl Ove til latter. Apropos Kjærstad: Unge Knausgård går Jonas Wergeland en høy gang når det gjelder interesse for kvinner, dog uten magisk penis.

Mye drikking, spying, festing og begjær. Beste refleksjon: Om hvorfor vi synes vår egen avføring lukter greit, men synes vårt eget spy lukter forferdelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres oppløftende ut...da skal jeg ikke falle fra enda, har bare litt igjen av 3, og begynte nesten å gå litt lei av den "kjedelige", penisfikserte åtteåringen. Selvgod og skråsikker var han til tider også, men innimellom får man lyst til å tørre tårene hans og trøste han. (Tenk at moren kunne kjøpe en blomsterbehengt jentebadehette til han da, når han skulle på svømme-trening med tøffe gutter....)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg at bok 3 var ikke like fengende. Manglet de spennende skiftende i tid. Har akkurat begynt på nr 4 og håper at det tar seg opp igjen. De to første likte jeg veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste delen var nesten slett, (har et innlegg en annen plass om det)....vel mye intetsigende pubertalt vis-vas, trekker aldri skriveferdigheten hans i tvil, men det temaet ble uttværet til det nesten tåpelige. (Den dårligste delen av de tre jeg har lest)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så morsomt å lese din kommentar, Elen! Jeg ble nesten litt deppa av å lese kritikkene av bok nr. 4. Hadde det ikke vært for at jeg MÅ konsentrere med om en annen bok som skal diskuteres i boksirkelen jeg er medlem av, ville jeg umiddelbart kastet meg over 3´ern og 4´ern ... jeg kan nesten ikke vente!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig! Jeg synes boka har fått ufortjent mye negativ omtale i media. Gled deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jeg glad for å høre! Kritikerne fikk vel såpass med refs for sin unisone begeistring mht de tre første at de nå virkelig skulle vise at de også kan være kritiske .... håpet jeg det dreide seg om ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine SundalsiljehusmorsomniferumLene MCathrine PedersenDolly DuckConnieTor-Arne JensenKristine LouiseRonnyGeir SundetHanne Kvernmo RyeBjørg L.Torill RevheimWenche VargasRufsetufsaSigrid Blytt TøsdalKristinVannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBLEster S