Jeg elsket de to første bøkene til Karen Maitland; A company of liars og The owl killers. Hennes tredje bok; The gallows curse var spennende, men jeg ble ikke så fengslet av den. Alle bøkene har handlingen lagt til middelalderens England, med en herlig miks av historiske fakta og grufull fantasi. Dystre, men veldig spennende bøker.

I denne boka er handlingen delvis lagt til Portugal og delvis til Island på første del av 1600-tallet. Unge Isabella må reise fra Portugal til Island for å prøve å redde sin far, som er fengslet av inkvisisjonen. Den historiske biten er veldig interessant, falkejakt og inkvisisjonen i Portugal samt forfølgelse av katolikker på Island gjorde boken verdt og lese, men ellers levde denne boka overhodet ikke opp til forventingene. Platte figurer og et sammensurium i historien der noe hang på greip mens annet var helt fjernt. Dette er en bok med mye overnaturlige og grøsser-innslag, men at den portugisiske hovedpersonen måtte ha tolk for å forstå islandsk i to dager, for så å kunne snakke direkte med islendingene når hun ikke har tolk lenger, sånne feil irriterer meg. Kommer ikke til å lese denne igjen, ihvertfall. Terningkast 3- fordi den historiske bakgrunnen er så gjennomført.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ganske enig med deg, denne hang ikke godt sammen. Klarte ikke å holde de tre unge mennene fra hverandre, og det sier vel noe om karakterskildringene... Men at behovet for tolk ble borte, skyldtes vel hvem hovedpersonen snakka med? Det ble vel mer telepati enn prat der en stund? Sånn leste jeg det, i alle fall. Men ja, denne holdt holdt dessverre ikke samme nivå som de andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil