I skrivende stund mener jeg ikke noe om hva en bokomtale bør inneholde, men jeg skulle ønske at de som til stadighet kun poster tittel på bok/forfatter (under bokomtaler) - for så å sende meg videre til sin egen blogg eller andre linker, kunne åpne en egen tråd for denne aktiviteten - slik at "vanlige" bokomtaler ikke drukner i all henvisningen.

Unnskyld, Vibeke - tråden din egner seg heller ikke for oppgulpet mitt - men det var den som passet best.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Som mange andre i denne tråden så set eg mest pris på omtaler som er lagt ut her. Men eg er sterkt usamd i at det ikkje skal vere godtatt å legge ut lenker til bokomtaler på bokbloggar. Ein eigen tråd for dette vil ikkje vere hensiktsmessig, for dersom ein lurer på ei bestemt bok og vil orientere seg i tilgjengelege omtaler så er det jo i "bokomtaler"-seksjonen til den aktuelle boka ein vil leite, og ikkje søke rundt i diskusjonstrådar.

Eg støtter dei som meiner at slike lenker er mest hensktsmessige dersom det er litt tekst saman med lenka, slik at ein får eit grunnlag for å vurdere om det er bryet verdt å klikke seg vidare. Men det er et skilje mellom eit slikt ynskje, og å ta til orde for å forby lenker utan følgetekst.

Det finnest forøvrig eit enkelt virkemiddel for at dei beste bokomtalene blir mest synlege; under den enkelte bok-sida så rangerast dei ulike omtalane etter antal stjerner. Gi derfor honnør i form av stjerner til bokomtaler de meiner er mest hesiktsmessige for brukarane av nettstaden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En gang for alle: Som jeg skrev i mitt "oppgulp", det er kun "bokanmeldelser" som ikke inneholder annet enn en henvisning (boktittel eller forfatternavn) til egen blogg jeg har sett meg grundig lei på. Jeg har foreslått egen tråd for disse korte "henvisningsanmeldelsene", ikke et forbud (at andre tolker det dit hen, får stå for deres egen regning). Bokomtaler som har henvisninger med følgetekst, er også "spiselige" for meg.

Og som du skriver, stjernegiving kan indikere gode bokomtaler, men ikke alltid, hva som er en god bokomtale med ditto bok for deg, er nødvendigvis ikke det for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Beklager Ava, eg burde ha formulert meg tydelegare i det førre innlegget. En del av kommentarane mine gjaldt synspunkt som kom fram lenger nede i tråden, og som ikkje er dine. Det var ikkje meininga mi at du skulle tilleggast synspunkt som du ikkje har gitt uttrykk for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig. Sitter her og funderer. Egentlig så blir tekst-plassen misbrukt når man bare henviser til egen blogg. Dette samfunnet er for at man skal kunne formulerer seg innen rimelighetens grenser. Heldigvis ser vi forskjellig på saker og ting og derfor har vi diskusjoner forhåpentligvis. Da nytter ikke korte utsagn som boken var fin el. Egentlig burde slike henvisninger og korte utsagn bli slettet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Folk må få stå fritt til å skrive hva de vil - og sensurering støtter jeg ikke. Men jeg skulle ønske at bokanmeldersidene ikke ble utsatt for "henvisningsangrep" til blogger, men at det fantes en egen tråd for denne aktiviteten. (et ønske og en ytring fra min side - ikke et krav om innføring av regelverk)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikkje enig. Dersom ein bokbloggar har skrive ein gundig omtale på bloggen sin, er det naturleg å lenke til denne her på bokelskere.no. Eit alternativ er å skriva eit lite utdrag på dette forumet og deretter lenke vidare. Eg kan ikkje fatta at eit ekstra klikk er noko problem.

For meg som har bokblogg, er det naturleg at hovudaktiviteten (bokomtalar og anna bokrelatert stoff) føregår på bloggen min. Aktiviteten på bokelskere.no er for meg ein bi-aktivitet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sånn du velger å gjøre det synes jeg er helt greit. Det tilfører noe til denne siden, samtidig som man kan gå inn på siden din å lese mer om man finner det interessant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden "bokelskerne" ser ut til å være en bi-aktivitet for deg og andre - så kunne det kanskje vært en ide at dere opprettet en egen tråd for henvisninger til bokblogger. Mindre irritasjoner og flere besøk på bloggene deres kan bli resultatet.
I dag da jeg besøkte siden for bokanmeldelser her inne - opplevdes det som et "henvisningsangrep" hadde funnet sted - og det kan jeg godt være foruten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Forumet på bokelskere.no er vel ope for alle? Me treng ikkje "reglar" for kva som passar og ikkje passar på forumet. Her bør alle få skriva det han eller ho meiner, på den måten som passar best for den enkelte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og det er akkurat hva vi to gjør nå!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er helt enig i oppgulpet ditt så det er helt greit :-)

En link videre bidrar ikke til bokelskere.no i hele tatt og jeg er så tverr at jeg nekter å trykke på den, selv om jeg er interessert i å vite hva de mener om en bok.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Veldig enig. Synes derimot det er helt greit at en fullstendig bokomtale har en lenke til innleggsforfatterens blogg nederst i innlegget. Liker jeg omtalen som er skrevet, er det en god sjanse for at jeg vil besøke bloggen for å lese mer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, det synes jeg er helt greit. Synes også det er greit at de bare legger ut deler av omtalen, ofte er de jo veldig lange.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det samme tenker jeg! Eller at man feks kan poste et utdrag av anmeldelsen, på siden her, hvis den er veldig lang og henvise til bloggen nederst. Da kan jeg og godt gå inn på bloggen, hvis det er noe jeg finner interessant.
Av de som kun setter inn en link så trykker jeg ikke på linken kun av stahet, uansett om det er en bok jeg gjerne skulle lest mer om..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kunne ikke vært mer enig, og irriterer meg hver gang jeg ser de så kalte bokomtalene osv som kun er en link til en annen side!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini